Energia nuclear

Páginas: 7 (1677 palabras) Publicado: 27 de abril de 2014
 ENERGIA NUCLEAR





Guille Torres Ortega
Índex

Introducció........................................................................3

Obtenció d'energia per fissió nuclear convencional.........4

Producció d'electricitat a la central nuclear......................5

Mesures deseguretat......................................................7

L'energia nuclear i el seu impacte ambiental...................7,8

L'Energia Nuclear a Espanya i Andalusia.......................9,10



Energia i central nuclear

-L'energia nuclear procedeix de reaccions de fissió o fusió d'àtoms en què s'alliberen gegantines quantitats d'energia que s'usen per produir electricitat .
-El 1956 esva posar en marxa , a Anglaterra , la primera planta nuclear generadora d'electricitat per a ús comercial . El 1990 hi havia 420 reactors nuclears comercials en 25 països que produïen el 17 % de l'electricitat del món .
-En els anys cinquanta i seixanta aquesta forma de generar energia va ser acollida amb entusiasme , donat el poc combustible que consumia ( amb un sol quilo d'urani es podiaproduir tanta energia com amb 1000 tones de carbó ) . Però ja en la dècada dels 70 i especialment en la dels 80 cada vegada va haver més veus que van alertar sobre els perills de la radiació , sobretot en cas d'accidents .
-El risc d'accident greu en una central nuclear ben construïda i manejada és molt baix , però alguns d'aquests accidents , especialment el de Txernòbil ( 1986 ) que va succeir enuna central de l'URSS construïda amb molt deficients mesures de seguretat i sotmesa a uns riscos de funcionament esbojarrats , han fet que en molts països l'opinió pública majoritàriament s'hagi oposat a la continuació o ampliació dels programes nuclears . A més ha sorgit un altre problema de difícil solució : el de l' emmagatzematge dels residus nuclears d'alta activitat .


Obtenció d'energiaper fissió nuclear convencional .

-El sistema més usat per generar energia nuclear utilitza l'urani com a combustible . En concret s'usa l'isòtop 235 de l'urani que és sotmès a fissió nuclear en els reactors . En aquest procés el nucli de l'àtom d'urani (U - 235 ) és bombardejat per neutrons i es trenca originant dos àtoms d'una mida aproximadament meitat del d'urani i alliberant dos o tresneutrons que incideixen sobre àtoms d'O - 235 veïns , que tornen a trencar-se, originant-se una reacció en cadena .

-La fissió controlada del U- 235 allibera una gran quantitat d'energia que s'usa a la planta nuclear per convertir aigua en vapor . Amb aquest vapor es mou una turbina que genera electricitat .
-El mineral d'urani es troba en la naturalesa en quantitats limitades . És per tant unrecurs no renovable . Sol trobar-se gairebé sempre al costat de roques sedimentàries . Hi ha dipòsits importants d'aquest mineral a Amèrica del Nord (27,4 % de les reserves mundials ) , Àfrica ( 33% ) i Austràlia (22,5 %) .

-L'urani que es va a utilitzar en el reactor es prepara en petites pastilles de diòxid d'urani d'uns mil · límetres , cadascuna de les quals conté l'energia equivalent a unatona de carbó . Aquestes pastilles es posen en varetes , d'uns 4 metres de llarg, que es reuneixen en grups d'unes 50 a 200 varetes . Un reactor nuclear típic pot contenir unes 250 d'aquestes agrupacions de varetes.

Producció d'electricitat a la central nuclear

Una central nuclear té quatre parts :
- El reactor és el component més important de les centrals nuclears i constitueix el seu nucli. El reactor és el sistema que permet produir i controlar reaccions en cadena sostingudes , de manera que fa possible el profit de l'energia tèrmica obtinguda per l'obtenció de vapor d'aigua que acciona la turbina solidària del generador elèctric. El reactor consta de quatre components :
     • El vas del reactor : és un recipient d' acer pur que vaig explicar una font de neutrons ( permet...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Energia nuclear
  • Energía nuclear
  • Energia Nuclear
  • energia nuclear
  • Energía nuclear
  • ENERGIA NUCLEAR
  • Energía nuclear
  • Energia nuclear

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS