Enfermedades de transmision sexual

Páginas: 5 (1249 palabras) Publicado: 14 de mayo de 2010
Malalties de Transmissió Sexual – MTS C6

Sifílis

Malaltia transmissió sexual que està causada per un bacteri espiroquet Treponema pallidum del qual, des de 1998, se'n coneix la seqüència del genoma.
Aquesta hipòtesi està en revisió ja que, s'han trobat evidències, sobre ossos deformats per la malaltia, d'una afectació anterior a Anglaterra al segle XIV.Es transmet gairebé sempre per via sexual però també es pot donar per via congènita, de la mare al fetus, i en alguns casos d'infecció per contacte. Els símptomes de sífilis són tan variats i coincidents amb altres afeccions que fins l'arribada de l'anàlisi serològic el diagnòstic era difícil. La sífilis només ha pogut ser tractada amb èxit a partir del segle XX amb penicil·lina i altresantibiòtics.
Simptomes i Conseqüencies
Primari: Inicialment sense símptomes, període de incubació d'uns 21 dies, presenta després una úlcera ferma i indolora en els genitals masculins o femenins, el recte o la boca segons quin hagi estat el punt de transmissió que desapareix en unes sis setmanes.
Secundari: Erupcions cutànies de diverses parts del cos que apareixen des de uns dos mesos després de lainfecció primària. També poden aparèixer altres símptomes com mal de cap, anorèxia, meningitis i altres. En aquest estadi el pacient fàcilment pot contagiar a una altra persona
Terciari: Poden aparèixer després d'un any de contraure la sífilis i fins 10 anys després. Creixen unes formes similars a tumors en qualsevol part del cos, també a l'esquelet. Si avança la malaltia es presenten deformitats enles articulacions i afecta els nervis i el cor. Pot acabar en demència.
3
Malalties de Transmissió Sexual – MTS C6

Gonorrea

Malaltia infecciosa de transmissió sexual. Es causada per Neisseria gonorrhoeae, un bacteri coc gram negatiu. Aquest pot infectar tant els genitals masculins i femeninscausant disúria, disparèunia i leucorrea d'un líquid blanquinós/groguenc. També pot infectar la faringe provocant una faringitis en cas de sexe oral. Rarament causa lesions greus. La gonorrea es troba entre les més comunes malalties venèries del món.

Símptomes en homes

Els símptomes apareixen entre els 2 i 21 dies després de tenir relacions sexuals. El símptoma més freqüent és una excrecióuretral mucosa (blanquinosa o clara) o purulenta (espessa, groguenca) ubicada en la punta del penis. Altres símptomes són dolor en orinar amb sensació de cremor en la uretra.
En el varó aquest germen provoca uretritis i prostatitis.
• Fluix groguenc del penis.
• Dolor o cremor al orinar.

Simptomes en dones

• Sensació de cremor o dolor a l'hora d'orinar (Disúria)
• El fluxvaginal es torna groguenc.
• Sagnat vaginal després de mantenir relacions sexuals amb penetració o coit
• Dolor abdominal (baix ventre)
• Sagnat vaginal entre cada cicle menstrual
En les dones la malaltia sol cursar de forma assimptomàtica. No obstant això, poden presentar-se signes i símptomes com una excreció vaginal, augment de ganes d'orinar i molèsties urinàries (disúria).L'expansió del germen cap les trompes de Falopi pot produir dolor en la zona baixa de l'abdomen, febre i els símptomes generalitzats de quan es té una infecció bacteriana.
En la dona es dóna vaginitis i cervicitis, però també endometritis, salpingitis i malaltia inflamatòria pèlvica aguda. Caracteritzada per envermelliment en l'àrea genital.4
Malalties de Transmissió Sexual – MTS C6

Virus del Papil.loma Humà

Expressió genèrica que designa més de cent tipus de virus que infecten la pell i mucoses a humans i altres animals. Poden produir berrugues cutànies o genitals i alguns tipus de càncer. Es transmet per contacte directe entre dues persones, moltes vegades en relacions...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Enfermedades de transmisión sexual (vhi)
  • Enfermedades de transmision sexual
  • Enfermedades de transmision sexual
  • Ensayo Enfermedades Transmisión Sexual
  • Enfermedades De Transmisión Sexual
  • Enfermedades De Transmision Sexual Ets
  • Mitos De Enfermedades De Transmisión Sexual.
  • Ets- Enfermedades De Transmision Sexual

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS