Enllaç químic

Páginas: 4 (838 palabras) Publicado: 9 de abril de 2014
4. ENLLAÇ QUÍMIC

4.1 CONCEPTE

L'enllaç químic és un fenomen fisicoquímic pel qual dos o més àtoms o ions s'uneixen per a formar compostos químics, obtenint així una major estabilitat. La granmajoria de les substàncies presents en la natura estan formades per conjunts d'àtoms vinculats entre si que, depenent dels tipus d'enllaços que presenten i les seves disposicions, determinen lescaracterístiques de les substàncies. Aquests fets, atorguen una gran importància a l'estudi de l'enllaç químic, convertint-lo així en la matèria més important de la química.
En general, els enllaçosquímics es poden dividir en dos grans grups: els enllaços interatòmics i els enllaços intermoleculars.

4.2 ENLLAÇ INTERATÒMIC

Els enllaços interatòmics són una unió entre àtoms en la quals'estableixen transferències o comparticions d'electrons de valència; és a dir, dels electrons més superficials de l'àtom.
Hi ha tres tipus d'enllaç interatòmic:

4.2.1 Enllaç iònic
És la unió entre un àtomd'un element metàl·lic molt electropositiu que cedeix un o més electrons a l'àtom d'un element no metàl·lic molt electronegatiu. A causa d'aquesta transferència, les dues espècies químiques esdevenenions amb càrregues de signe oposat i, per tant, queden enllaçades electroestàticament, formant xarxes iòniques. Un exemple de xarxa iònica és el clorur de sodi, NaCl, en què el sodi cedeix el seuelectró més superficial al clor.

4.2.2 Enllaç covalent
És la unió entre dos àtoms d'elements no metàl·lics i electronegatius. Aquesta unió es du a terme mitjançant una compartició total o parcial delselectrons de valència. Atès que cada àtom exerceix una diferent força atractiva als electrons compartits i a l'estructura d'aquesta, es poden arribar a crear dipols; és a dir, parts de la molècula ambdensitat de càrrega positiva o negativa.
Un exemple de molècula covalent és el clorur d'hidrogen, HCl, en què l'hidrogen i el clor comparteixen el seu electró més superficial.

4.2.3 Enllaç...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • T2 Enllaç Quimic
  • Enllaç químic
  • Quimica Resum enllaços i taula periodica
  • Enllaç Químic I Propietats Taula Periòdica
  • Pau Enllaç
  • Quimica Y Sus Estados Quimicos
  • Quimica
  • Quimico

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS