Enric Valor

Páginas: 2 (314 palabras) Publicado: 17 de mayo de 2012
Enric Valor.
Enric valor va naixer a 1911 i és molt conegut com a gramàtic i compilador de rondalles, collaborant amb el lingüistes més importants del moment. Va elaborar una de les obresnarratives més solides en la segona meitat del xx.
Va contribuir decididament a la difusió de les normes de Castelló amb diversos llibres de gramàtica de consulta obligada durant molts anys, la seua vocació , però fou la de novellista , encara que no s’hi dedica tant com hauria volgut per les circumstàncies de l’època ,que el feren ocupar-se d’altres menesters: com salvar elsmots.
Enric valor recorda en moltes entrevistes que se li despertà des de ben menut la passió per la literatura , gracies en part a la biblioteca i l’esperita obert de son pare. Als 20 anysja va publicar alguns relats com L’experiment d’estrolowickz de qualsevol manera la seua escriptura comença a definirse a la postguerra .Tot i això es autor de Cicle de cassana. On reeleboraa la seua manera el model de novel.la tradicional, propi del realisme del s xix .Preferia quasi sempre un narrador tradicional en tercera persona per damunt de les experimentacions d’altresescriptors. I això no obstant , trobem en valor un replantejament constant de punts de vista narratius , de les formes gramaticals, de lèxic i dels diàlegs.Aquesta trilogia (autobiogràfica) esconstrueix com la memòria col.lectiva del s canvis i dels episodis transcendentals del segle xx fins al final de la guerra civil . La recreació del món de cassana es una de les fites mésreeixides de la nostra literatura:s’hi reuneixen el paisatge de muntanya , els personatges i les tensions socials de aquell moment històric .
Tambe revisa la classe social privilegiada de quèpartia , en reflexionar sobre els esdeveniments contemporanis que sotragaren la historia d’espanya al segle xx.
Uns dels elements mes atractius de la seua prosa són les descripcions .
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Enric Valor
  • Enric valor
  • Enric Valor
  • Enric valor
  • Correcio Text Enric Valor
  • Enric Valor literatura catalana
  • Joan ratot, enric valor
  • Vocabulari Enric Valor, Rondalles Valencianes

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS