Enric Valor literatura catalana

Páginas: 3 (601 palabras) Publicado: 21 de mayo de 2015
Nascut a Castalla, l’Alcoià, el 1911,  durant els anys de la dictadura franquista la vocació narrativa de Valor va quedar en un segon terme, ja que es va dedicar preferentment a difondre lagramàtica normativa al País Valencià, amb obres com Millorem el llenguatge i La flexió verbal. Va ser col·laborador del Diccionari Català-Valencià-Balear i del Diccionari etimològic i complementari de lallengua catalana de Joan Coromines. Durant aquests anys la vocació literària d’Enric Valor es va materialitzar amb l’aparició d’una noveŀla, L’ambició d’Aleix, i les Rondalles valencianes, en una sèrie devolums que han tingut un ampli ressò. La dedicació de Valor a les rondalles respon a  la passió de contar i a la voluntat de difondre el coneixement del país, del paisatge i de la llengua. Valor no esva limitar a transcriure els relats orals del nostre folklore, sinó que en va novel·litzar els personatges i les circumstàncies. El resultat és la creació d’un món literari fascinant.
 
A finals dela dècada dels setanta Enric Valor va començar a publicar les novel·les del cicle de Cassana —nom d'un poble imaginari de les comarques del sud—, integrat per la trilogia Sense la terra promesa (1980),Temps de batuda (1983) i Enllà de l’horitzó (1991). En aquestes novel.les, que constitueixen una crònica de la societat rural de Cassana de la primera meitat del segle xx, Valor hi rememora les seuesvivències de joventut sobre la destrucció d’una classe social, la dels terratinents valencians de les comarques del sud.
 Valor no amaga els conflictes i tensions de classe, sinó que els posa enprimer pla i en fa el punt de mira de la novel·la. «L'autor —ha escrit Josep Iborra— ens conta la història d'una vida tancada entre muntanyes i encara feudal, quan la qüestió social comença a desbaratarels seus tradicionals esquemes. Sobre el fons de la primera Guerra Europea, Valor presenta un variat panorama social que inclou tots els racons de la vila i dels seus voltants: la casa senyorial i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Enric valor
  • Enric Valor
  • literatura catalana
  • literatura catalana
  • Enric valor
  • Enric Valor
  • Enric valor
  • literatura catalana

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS