Enric Valor

Páginas: 6 (1297 palabras) Publicado: 1 de noviembre de 2012
1.a.)

Enric valor és un dels màxims exponents dins de la literatura valenciana ja que va conrear i va destacar en el conreu d’una gran varietat de gèneres. Aquest text pertany a la triologia “ Cicle de Cassana”, obra de la seua vessant novel.lística, on contant trets autobiogràfics es va consolidar com a un gran escriptor.

Pel que fa al tema tractat ,és la descripción d’un dialaborable en la vida del protagonista.

En quant a l’estructura interna, podem fer una divisió tripartida del text corresponent a la introducció, nus i desenllaç. Per una banda la introducció que abarca les línies (1-6) ens descriu el context de la història per mitra de les sensacions del protagonista i l’entorn en el que s’ubica, en aquest cas, el seu lloc de treballa com a tallador.Seguidament identifiquem el nus que conté les línies (7-12) i (13-21) i per tant és la part més extensa ja que conté l’entramat de la història i el seu transcurs. En el segon parágraf, es mostra l’ambient que rodeja la fàbrica presentant d’ una manera descriptiva tant les persones que hi han i la maquinària definint per tant, el nou paisatge al que s’ha d’enfrontar cada dia el narrador. A continuació, eltercer parágraf reflexa més concretament, allò que el personatge ha de fer d’ una manera minuciosa en el seu treball, descibint les fases en el procés de tractament del material, és a dir, els passos que el narrador fa fins que acava la peça i ha de tornar a començar ( treballa en sèrie) Per últim, actuat com desenllaç, pero més correctamente com a conclusió extreta d’allò dit anteriorment, recullles línies (23-31), en el que duna manera més personal i pròpia, el narrador conta els sentiments que li surten de la faena per una vahada sent de tristón per pedre llibertat, i per altra, de tranquil.litat de saber que aporta diners a casa i que d’eixa manera, contribueix en la família. Per tant,contrasta lo roí que li puposa treballar però alhora, manifesta la garantia de vida per als seus.Amb el dit anteriorment, es pot establir que l’estructura interna del text, avança des de la descripción puramente física i de l’entorn, fins aplegar a la vivència personal i sensacions del protagonista



B.)

Pel que fa al resum del text, el podríem enunciar d’aquesta manera:


El protagonista és el treballador duna fabrica en la que s’encarrega de tallar el material necessari per afer sabates seguint unes directius i normes imposades per el sistema en sèrie, on es troba rodejat d’un ambient desolador i en el que es sent solitari però satisfet per el fet de contribuir en la economia domèstica malgrat la pèrdua de certes llibertats de les que no tornarà a gaudir.




C.)
Pel que fa a la topología textual. Es tracta d’un text narratiu ja que es presenten una sèried’accions situades en el temps i en un lloc determinat que produeix una relació entre emisor i receptor on es transmet un mísate mitjançant una història. El gèneres és un conte autobiogràfic ja que el autor relata una sèrie de vivències i experiencias com si es tractès d’ una història ordenada en un espai i e un temps determinats i ue seguéis en u ordre narratiu. L’àmbit d’ús és literari ja que hi ha unalt grau d’elaboració del discurs i un tractament minuciós d’un llenguatge determinat i específic per a la temàtica que ens presenta mitjançant un registre formal. La funció és referencial perquè es vol transmetre una informació determinada aparentment objectiva. Per últim la seua finalitat es transmetre al lector un missatge per part de l’autor per tal de donar-li información o entretenir-lo enaquest cas, mitjançant una història aparentmet personal.
Les teniques narratives que justifique també la topología textual és el tipus del narrador del text, sent aquest un narrdor protagonista en primera persona que presenta un seguit de fets a través del personatge protagonista. El punt des don es veuen els fets, es crespòn a una focalització interna i fixa degut a que el focus que mira...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Enric Valor
  • Enric valor
  • Enric valor
  • Correcio Text Enric Valor
  • Enric Valor literatura catalana
  • Joan ratot, enric valor
  • Vocabulari Enric Valor, Rondalles Valencianes
  • Enric Valor

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS