Ensayos

Páginas: 6 (1261 palabras) Publicado: 20 de enero de 2011
1. Biografia de l’autor

Jordi Sierra i Fabra (26 juliol de 1947 Barcelona); tant sols amb vuit anys comença a fer les seves primeres passes en el món literari. Amb dotze escriu la seva primera novel·la llarga de 500 pàgines. És conegut en el camp de la literatura infantil i juvenil, escriu tant en català com en castellà. Ha escrit més de 300 obres que han estat traduïdes a 25 idiomes, havenut milions d’exemplars dels seus llibres i té una col·lecció de 30 premis literaris.
També destaca per la seva tasca d’estudi de la música pop i rock. Per exemple, el 1970 va abandonar els estudis i la feina i es va professionalitzar de ple com a comentarista musical. Va contribuir a crear diverses revistes.
Recentment ha creat una fundació que porta el seu nom i que té com a objectiu promourela creació literària entre els joves. Al 2007 va rebre el Premi Nacional de la literatura Infantil i Juvenil (Kafka y la muñeca viajera). I en el 2009, supera els nou milions de llibres venuts a Espanya, i considerat un dels deu autors més llegits en els centres educatius.

2. Resum de l’argument

La Lluciana Salas, una noia de divuit anys és hospitalitzada per prendre una pastilla d’èxtasia altes hores de la nit. Els metges no saben que és exactament el que porta aquesta pastilla, tant sols saben que porta eva, i necessiten una pastilla igual per analitzar-la i així poder ajudar a despertar a la Lluciana del coma.
Els seus amics a excepció de l’Eloi (el seu xicot), també van prendre la suposada pastilla d’èxtasi i busquen al camell que els hi va vendre les pastilles. Al mateixtemps, l’inspector Espinós també busca a aquell camell anomenat Mosca per poder detenir-lo.
La Loreto, la millor amiga de la Lluciana pateix bulímia i gràcies a aquest tràgic succés recupera les ganes de viure pensant en el que li està passant a la seva amiga.
I dins de tota la trama, apareix un periodista en busca d’una gran notícia i decideix fer un article de la Lluciana a les esquenes de laseva família per tal d’alertar als joves.
L’Eloi, amb l'ajuda de la Cinta, en Màxim i en Santi, troben al camell de les pastilles d'eva, i quan el persegueixen junt amb la policia, ell, que portava les pastilles dins la seva mà, ensopega i cau, donant-se un cop al cap mortal. Però fent un últim esforç tira les pastilles a les clavegueres. Però la Cinta, aconsegueix agafar una pastilla durant lapersecució ja que al Mosca se li havia caigut.
Durant el relat, la Lluciana s’adona de tot el que està passant en la seva habitació i finalment, la protagonista derrota a la mort i aconsegueix despertar-se.

3. Tipus de narrador

El narrador està en tercera persona i és omniscient, és a dir, que ho sap tot sobre els personatges.
Però quan la Lluciana parla interiorment, ja que ho veu i hosent tot, el narrador és intern i utilitza la primera persona.

4. Classificació dels personatges

● Principals:
- Lluciana: és la protagonista del llibre i es troba en coma per culpa d’una pastilla des del primer capítol. Té divuit anys, juga als escacs i és una noia estudiosa. Durant el llibre, mostra els seus sentiments mitjançant monòlegs i veiem com la protagonista pot escoltar iveure tot el que passa al seu voltant.
- Eloi: és molt estudiós i és el xicot de la Lluciana, se l’estima molt. Inicia la recerca del camell que va vendre les pastilles als seus amics per així poder salvar a la Lluci.
- Cinta, Santi i Màxim: són els amics de la protagonista i també va prendre pastilles. Col·laboren amb l’Eloi per poder salvar a la seva amiga.
- Loreto: és la millor amiga de laLluciana, pateix bulímia i gràcies a la Lluciana es podrà salvar ja que fa un esforç per ella.
- Poli García: seria l’antagonista juntament amb l’Alex Castro, tot i que la culpa de prendre la pastilla només la tenen els joves. En Poli, és a dir, en Mosca va ser qui va vendre les pastilles als joves.

● Secundaris:
- Família Salas: composta pel Lluís, Ester i la seva filla Norma. Són els...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Ensayo de el Ensayo
  • ensayo de ensayo
  • Ensayo Del Ensayo
  • Ensayo de un ensayo
  • Ensayemos un ensayo
  • ensayo del ensayo
  • Ensayo del ensayo
  • Ensayo del ensayo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS