Enterramiento a Ornans

Páginas: 3 (557 palabras) Publicado: 26 de febrero de 2015
ENTERRAMENT A ORNANS

Fitxa tècnica














Elements formals
El quadre “Enterrament a Ornans” és una tela que mesura 3,24 metres d'alt per 6,63 metres d'amplada i estàpintat a l'oli.
El pintor utilitza una gamma cromàtica molt reduïda per tal que l’escena sigui més dramàtica. Hi ha un clar predomini del negre i del blanc: petites taques blanques recorren el quadre alsvestits dels clergues, als mocadors, a les còfies, als colls de les camises, al gos... també hi ha vermells a les togues i als birrets dels personatges centrals. Al paisatge del fons hi predominenels tons ocres i verdosos que adquireixen un to cendrós que transmet sensació de tristor i desconsol.

La llum és barroca i real. Courbet busca contrasts entre el primer pla, on està el taüt i elsreligiosos que fan la cerimònia, i la franja de personatges vestits de negre. La llum dóna corporeïtat i volum als cossos. Al quadre domina una llum crepuscular que accentua la solitud del paisatge.
Lacomposició és centrífuga o oberta i ve determinada per les figures representades de peu a mida natural que estan dispostes horitzontalment, a manera de fris. El fris que formen els personatges segueixla mateixa ondulació rítmica que la serralada del Jura, que serveix de fons i que era el paisatge autèntic d'Ornans. Els personatges estan posats sense cap tipus de jerarquia, però les dones esmantenen separades dels homes a la dreta.
La perspectiva ve donada pel clarobscur, els diferents plans en què es distribueixen les figures i la seva superposició i el fons amb els penya-segats que s'alcendarrere els personatges. L’únic, element que trenca, l’homogeneïtat,de la imatge és el crucifix, que sobresurt en l’espai obert, entre tots dos penya-segats. Es tracta d’un objecte que forma part delritual, però el significat del qual sembla irrellevant. El quadre presenta tres focus d’atenció: el capellà, l’home que s’eixuga les llàgrimes amb un mocador blanc i el grup de les ploracossos.
La...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El Que Se Enterró
  • Casas enterradas
  • El espejo enterrado
  • El espejo enterrado
  • El espejo enterrado
  • Espejo Enterrado
  • Espejo enterrado
  • Enterrado vivo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS