Envelliment I Nutricio

Páginas: 6 (1448 palabras) Publicado: 28 de mayo de 2012
L’envelliment es un procés natural y progressiu de l’esser humà que cadascú experimenta amb diferent intensitat
Per que es tan important l’alimentació a l’envelliment?
En l’envelliment es produeixen alteracions funcional que poden dur-nos a la desnutrició:
* Disminueix les nostres papil·les gustatives y la capacitat olfactiva
* Disminueix la producció de saliva
* El transit delsaliments per l’esòfag es fa mes lent
* Hi ha una menor secreció d’àcid en l’estomac, la qual cosa afecta la digestió dels aliments que mengem
* Es molt freqüent la intolerància a la lactosa, lo que limita el consum d’alguns lactes
* S’altera la nostra capacitat de masticació, que afecta al consum d’aliments com carns

L’aïllament social també es causa de desnutrició: amb els canvis ques’han produït en el models familiar en la segona meitat del segle XX, cada vegada mes son el ancians que viuen sols o els que tenen un pobre suport social. Aquesta situació porta a que l’ancià descuida la seua alimentació, provocant un estat de desnutrició.
La dieta per al adult major deu ser equilibrada, variada y gastronomicament acceptable. El menjar deu de ser fácil de preparar, estimulantde l’apetit i ben presentada, abellidor, de fàcil masticació i digestió.

Per a això és important consumir aliments variats, que continguen proteïnes, hidrats de carboni, lípids, sals minerals i vitamines, i incorporar regularment aliments rics en fibres. Consumir preferentment carns blanques, com a pollastre, titot o peix, o carns roges magres."
Preferir els aliments preparats al forn,torrats, a la planxa o olles al vapor. Evitar l'ús excessiu de sal i sucre, i incloure un consum mínim de dos litres d'aigua diaris. L'última menjar ha d'ingerir-se entre les 19:00 i 20:00 hores i romandre actiu, a com a mínim, fins una hora abans de gitar-se. Evitar els dejunis prolongats ingerint, en la mesura que es puga, quatre menjars diàries. Mantindre el seu pes ideal, d'acord amb la seua talla,edat i estatura

TIPUS D’ALIMENTS
Les necessitats dels nutrients no canvien en la vellesa a nos que tinguen altres patologies de base. Les persones majors de 60 anys tenen necessitats d’energia, nutrients i aliments especials
Las necessitades de los nutrients no canvien en la vellesa a no ser que es tinguin altres patologies de base. Es recomana que les persones de la tercera edat realcen unnumero adequats de menjades, entre 4 a 6, depenent de la seua salut, els seus hàbits i cultura.

Estes menjars han de portar varietat d'aliments de tots els grups: llet i derivats; carns, pollastre, peix, ou, lleguminoses, mescles vegetals; fruites i verdures; cereals i derivats, tubèrculs, arrels, plàtans, greixos i sucres.

Estos aliments poden anar modificats en el seu contingut nutricional,per exemple, productes descremats o aliments fortificats o enriquits; modificats també en la preparació, amb baixa sal, poc dolç, poc greix saturada; modificats en la seua consistència, trossos xicotets, mòlts, liquats, en sopes o purés. També es poden donar suplim nutricional en casos necessaris.

Proteïnes:
Cal incloure aliments rics en proteïnes completes, perquè contribueixen a mantenirels nostres òrgans, teixits (músculs, ossos) i el sistema de defenses en bones condicions per combatre eficaçment infeccions i malalties
En la persones ancianes, la síntesi de proteïnes és lenta perquè hi ha una disminució en la digestió dels aliments i la posterior absorció de nutrients per l'organisme. Eixa és una de les raons que s'ha de compensar este dèficit, aportant més qualitat proteica enels aliments que s'utilitzen per a la nutrició en ancians. Cal oferir més qualitat proteica que quantitat de proteïnes. La bona nutrició en ancians s'aconseguix no realitzant dietes restrictives, com ocorre amb les dietes vegetarianes extremes. Els aminoàcids essencials tenen les seues necessitats augmentades en ancians fins a 2 vegades superior a les recomanacions per a una persona adulta, si...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • nutrició i alimentació
  • NUTRICI N UNIDAD I 1
  • Envelliment
  • dietètica i nutrició
  • LA NUTRICI N I
  • LA NUTRICI N I
  • Nutricio
  • La Nutrició

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS