Erikson

Páginas: 2 (428 palabras) Publicado: 17 de diciembre de 2012
“Confianza básica versus Desonfianza básica”

1- Quina es la primera demostració de confiança del nen?

La primera demostració de confiança social en el nen, és la facilitat per alimentar-se,la profunditat de la seva son i la relació amb els seus intestins.

Les formes del benestar i les persones associades a elles, es tornen tan familiars com el corrosiu malestar intestinal.

Laprimera demostració del nen, dons, és la seva disposició a permetre que la mare s’allunyi del seu costat sense experimentar ansietat o ràbia, perquè allò s’ha convertit en una certesa interior així comen algo exterior previsible.

2-Com defineix l’autor la Introjecció? i la Projecció? Quina classe de funció acompleixen en el sistema mental segons la psicoanàlisi?

La psicoanàlisi suposa queel procés de diferenciació entre dins i fora es l’origen de la projecció que roman com dos dels nostres més profunds i perillosos mecanismes de defensa.

* Introjecció: sentim i actuem com si unabondat exterior s’hagués convertit en una certesa interior.
* Projecció: experimentem un mal intern com extern, atribuïm a persones significatives el mal que, en realitat, existeix dins nostre.Se suposa dons, que aquests mecanismes, la projecció i la introjecció, estan modelats segons el que té lloc en els nens quan aquests volen exterioritzar el dolor i interioritzar el plaer (intent quea de cedir entre el testimoni dels sentits en la maduració i, en última instància, de la raó).

3-Quines psicopatologies estarien arrelades en aquesta etapa?

Inclús sota lescircumstàncies més favorables, aquesta etapa sembla introduir en la vida psíquica un sentiment de divisió interior i de nostàlgia universal per un paradís perdut, del que es converteix en prototip. La confiançabàsica ha de mantenir-se a través de tota la vida, precisament en front aquesta poderosa combinació d’un sentiment d’haver sigut dividit i abandonat.

4-Per que creu l’autor...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Erikson
  • Erikson
  • Erikson
  • Erikson
  • Erikson
  • ERIKSON
  • Erikson
  • Erikson

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS