Escuela inclusiva

Páginas: 3 (680 palabras) Publicado: 5 de mayo de 2013
Escola inclusiva

Introducció:

El model integrador permet que els alumnes amb necessitats educatives especials siguin escolaritzats al centre ordinari. En aquest model els recursos del sistemaes dediquen bàsicament als alumnes amb necessitats educatives especials. La idea base és que han de ser els alumnes els que s’adaptin a l’escola i els recursos de què disposen serveixenprioritàriament per compensar les diferències.
El 20 de Març de 2009 el Departament de l’Educació i les principals organitzacions de la comunitat educativa (família, centres, mestres, estudiants...) van signar elPacte Nacional per l’Educació. En aquest es posen les bases de l’escola del futur a Catalunya: és un acord històric que millora la qualitat del sistema educatiu i aporta innovacions pedagògiques iorganitzatives fonamentals, i garanteix la igualtat d’oportunitats i la cohesió social, en aquest diu:
En el Pacte Nacional per a l’Educació en la seva introducció parla:
“... requereix engegarpolítiques orientades a millorar la qualitat i l’eficàcia del nostre sistema educatiu, a facilitar l’accés de tothom a l’educació i a la formació permanent, a millorar el reconeixement i els estímulsprofessionals del professorat, tot i avançant vers una escola inclusiva i obrint l’educació i la formació a un món més ampli. “
La inclusió escolar suposa un canvi substancial ja que, en aquest cas, ésl’escola la que adapta els seus recursos i metodologies per atendre els alumnes, acceptant la diferència com una característica general i pròpia de cada individu i no com una d’específica i pròpia decol.lectius especials . És, per tant, un enriquiment i una oportunitat per l’aprenentatge i no pas un problema. Es defineix com un conjunt de processos que impliquen reestructurar la cultura, lespolítiques i les pràctiques de les escoles per tal que puguin atendre la diversitat de tot l’alumnat.



A més l’educació es fomenta a partir de diferents lleis que també defensen el dret a una...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Escuelas inclusivas
  • Escuela inclusiva
  • Escuela Inclusiva
  • Escuela Inclusiva
  • escuela inclusiva
  • La escuela inclusiva
  • La Escuela Inclusiva
  • escuela inclusiva

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS