Espai economic i la industria

Páginas: 2 (376 palabras) Publicado: 11 de mayo de 2011
La Industria es la transformació de les primeres matèries en productes elaborats o semi elaborats. Els seus elements mes imprescindibles son: el capital, l'energia, la maquinaria, les primeresmatèries i la ma d'obra.

La diferencia entre la industria pesant i la industrial lleugera es que la industria pesant proveeix productes semi elaborat a la industria lleugera, aquesta primera necessitagrans inversions i moltes vegades esta participada per l'estat. M'entres que la segona es la que elabora productes de consum directe. No necessita grans inversions i permet obtenir beneficis en poctemps.

Les industries d'alta tecnologia es caracteritzen per un alt nivell d'inversió, ma d'obra altament qualificada, un important paper de les empreses multinacionals, normalment es localitzenprop de les universitats i grans centres d'investigació. Està formada per vuit sectors claus: informàtica, microelectrònica, telecomunicacions, biotecnologia, automatismes, lasser i nous materials, ienergies renovables.

Els principals factors de la localització industrial son els costos del transports es a dir la distancia de les matèries primeres a la fabrica, el tipus de transport i el tipusde carrega a transportar. Les matèries primeres. El mercat i la seva localització. L'energia encara que avui dia no es un factor gaire important. Per ultim la ma d'obra que s'intenta que sigui baratai les zones amb avantatges fiscals.
Les regions industrials mes importants al mon son els països centrals industrialitzats com EUA, Japó, Alemanya, Gran Bretanya, França, Canadà, Itàlia i Rússia)i els països que integren l'OCDE.

4 . La deslocalització es tracta d'un fenomen que consisteix a traslladar els centres de producció a països en vies de desenvolupament amb una ma d'obra abundanti barata, lleis laborals toves, inexistència de lleis medi ambientals, pressió fiscal molt baixa o nul·la, suficient nivell d'infraestructures, i possibilitat d'obtenir molts beneficis.
Com a...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Industrias I
  • espai econòmic Català
  • Espai Econòmic Català
  • Explotacio i administracio d'un espai web
  • EUROPA I L ESPAI PU BLIC
  • miamis industries and regional economic ties
  • El procés d’industrialització (i): creixement econòmic i marc institucional
  • Personatges, espai i temps de la bogeria

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS