Estat de Benestar. Serveis Social

Páginas: 3 (616 palabras) Publicado: 18 de octubre de 2014
Avui en dia, els Serveis Socials estan recollits en els documents y normes més importants de Europa i Nacions Unides. No obstant, tampoc ens ajuda a tenir una definició clara ja que utilitzendiferents perspectives i criteris sobre aquest concepte.
Demetrio casat (Casado, 2007, p.36), escriu dels serveis socials: "Tiene como objetivo mediato el bienestar individual y social, para elpresente y el futuro....”
Des del punt de vista funcional, els serveis socials s'encarreguen de cobrir les necessitats i conseqüents mancances dels ciutadans, per poder portar una vida digna i socialmentcorrecta. Però en aquest sentit cal plantejar on comença i acaba una necessitat humana, ja que el ventall és molt ampli. I com jerarquitzar aquestes necessitats, de les quals Maslow fa referència en laseva teoria de Motivació i jerarquització de les necessitats, tenint per sobre de totes les Fisiològiques (menjar, beure, vestir ...)
Per diferenciar els serveis socials d'altres models d'atenció ales necessitats socials, podem diferenciar entre la Caritat, institució cristiana, que considera que els serveis socials són un dret i la caritat no. L'assistència social que té com a requisitdemostrar aquesta necessitat social.
Per contra podem dir que entre la seguretat social i els serveis socials hi ha una gran complementació encara que els seus tipus de prestacions siguin diferents.Bauman parla d'un estat de benestar, creat per tenir una societat estable i segura, un dret dels ciutadans. El mateix dret que tenim al nostre país per poder subsistir i tenir una integritat social.Per poder parlar dels serveis socials actuals, hem de fer èmfasi en els seus antecedents històrics.
A l'edat mitjana, si no tenies la sort de pertànyer a la classe noble, eres pobre, ja que depenies detreballar i no disposaves d'una protecció social.
Ser pobre va tenir, en un primer moment una actitud favorable, ja que "el pobre de Jesucrist que el ric necessita per salvar-se", però va passar a...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Estat De Benestar
  • Eeuu: Estat Del Benestar?
  • Estat de benestar
  • Estatica Social
  • filosofia estat del benestar
  • Discriminacion por estatos sociales historicamente
  • estatica y dinamica social
  • Estatica social

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS