Estela De Narãm-Sin

Páginas: 3 (661 palabras) Publicado: 28 de noviembre de 2012
ANÀLISI DE L'ESTELA DE NARÃM-SIN

Alumna: Claudia Calvo
Assignatura: Educació visual i plàstica
Curs: 4t B
I CATALOGACIÓ

Autor: Desconegut
Títol: Estela de Narãm-Sin
Mesures: 2m d'alçàriaUbicació: Museu del Louvre, París (França)

II ANÀLISI MATERIAL

Cilindre format per un bloc de pedra material gres. No coneixem la tècnica usada per esculpir aquesta peça. A diferència del codid'Hammurabi tota la peça té el mateix tipus de relleu. Pel tipus de material aquesta pedra durant el temps ha estat desgastada i erosionada.

III DESCRIPCIÓ

Es pot veure un paisatge muntanyós enel qual hi ha una batalla, es poden diferenciar els dos bàndols ja que uns van uniformats i protegits i altres van descoberts. També es pot veure qui surt victoriós ja que estan més sencers i estan mésordenats. A dalt de tot es poden observar dos sols i dues escriptures, i una mica més abaix es veu el Rei Narãm-Sin com és més gran i amb un casc i que està trepitjant a un soldat de l'altre exèrcit,li està clavant una llança a un altre i un últim li està demanant clemència.

IV IDEES MARES I ESQUELET ESTRUCTURAL

Centralitat: tots els personatges tendeixen cap al mig on està un home caientboca abaix. Aquest personatge està just al mig.

Verticalitat: l'obra relaciona els dos sols i les escriptures amb la verticalitat, ja que els personatges van cap amunt on estan representats lesdivinitats.

Estabilitat i equilibri: es tracta d'una imatge en la qual els diferents elements estan contraposats, com els plats d'una balança, i en repòs, és a dir, en una part estan els soldatssencers, amb grans vestimentes i armats i en l'altre part com estan tots els soldats derrotats i morts sense vestimentes han posat un arbre per contrarestar.

Contrast entre dreta i esquerra: a laesquerra es troba el bàndol victoriós sense cap mena de dany, mentre que en la dreta el bàndol derrotat amb falta de membres i tirats pel terra.

Llei del marc: han utilitzat les ondulacions de la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Estela de naram-sin
  • La Estela De Naram-Sin
  • estela de naram-sin
  • Estela de naram-sin
  • Estela de Naram Sim
  • Estela de naram-sim
  • Estelas
  • Estela

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS