Estimar

Páginas: 3 (567 palabras) Publicado: 20 de diciembre de 2012
L'art d'estimar

L'esfera més important de donar no radica en el camp específicament humà. La persona dóna a l'altre el millor d'ell, la cosa més preciosa que té, de la seva pròpia vida. Quan dónad'aquesta manera enriqueix a l'altra persona, realça el sentiment de la vida de l'altra en exaltar el propi, no dóna pensant en rebre. Donar implica que l'altra persona aprengui a donar, i així totsdos poder compartir el goig del que és donar. En aquest acte, alguna cosa neix entre les dues persones, i se senten agraïdes d'això.
Respecte a l'amor, això és un poder que engendra amor, en l'artd'estimar també donar significa rebre, però no cal destacar que la capacitat d'estimar en el sentit de donar depèn del desenvolupament del caràcter de la persona.
A part de l'element de donar, l'amorimplica altres elements bàsics, com poden ser; la cura, la responsabilitat, el respecte i el coneixement. L'amor implica cura, en l'amor matern, per exemple, si una mare diu que s'estima al seu fill,però es descuida de donar-li de menjar, no creurem en el seu amor, però si se'n cuida d'ell i el tracte bé, si que la creurem. Per tant, l'amor és la preocupació activa per la vida i el creixementd'allò que estimem.

La cura implica un altre element, la responsabilitat, ja que és l'acte voluntari, és la resposta a les necessitats expressades o no de l'altra persona. Significa ser capaç i estardisposat a fer-ho.
Però la responsabilitat podria degenerar fàcilment en domini i possessió si no intervingués el respecte, la capacitat de veure a l'altre tal com és, tenir consciència de la sevaindividualitat única, preocupar-se perquè l'altra persona creixi segons la seva personalitat i pels seus propis mitjans i no amb el propòsit de sevir-me'n. Per tant, el respecte és possible si jo sócindependent, i no necessito dominar i explotar a ningú, existeix només sobre la base de la llibertat.

Però no és possible respectar, sense conèixer a l'altra persona, i no ens podem quedar en la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • estimadores
  • estimaciones
  • Estimada
  • estimaciones
  • LA ESTIMA
  • Estimaciones
  • Estimadores
  • Estimaciones

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS