Estudio de la PCR

Páginas: 3 (546 palabras) Publicado: 15 de enero de 2015
Estudi de la PCR o reacció en cadena de la polimerasa
· Per que serveix? (Funció, utilitat).
La reacció en cadena de la polimerasa o PRC, és una tècnica que s’utilitza en laboratoris i en l’estudide la biologia molecular. La finalitat d’aquesta tècnica és que a partir d’un fragment o d’un gen d’ADN puguem obtenir-ne moltes copies, es diu que el que es fa és amplificar l’ADN.
Aquesta tècnicas’utilitza en criminologia per identificar cadàvers, i també s’utilitza per poder trobar agents que ens ocasionin alguna malaltia ja siguin virus o bacteris. Es pot utilitzar també per fer estudis declonació o per anàlisis de la funcionalitat dels gens, per últim també per identificar empremtes genètiques i per diagnosticar malalties infeccioses.
· Funcionament/ en que consisteix?
Aquestatècnica es basa en la capacitat de les ADN polimerases de replicar l’ADN, llavors el que es fa es sotmetre les mostres a diferents etapes o diferents cicles de temperatura per separar o unir les fibresd’ADN ( solen ser entre 20 i 35).
Tot i això hi ha problemes amb aquesta tècnica ja que si sotmets a una proteïna a molta temperatura es desnaturalitzarà i en un principi això era el que passava. Quanes desnaturalitzaven les polimerases hi afegien mes però van pensar que tenien que trobar alguna forma de que no es desnaturalitzessin, llavors es quan van decidir afegir ADN polimerases de diferentsorganismes que estiguin acostumats a viure en condicions extremes de temperatura i a aquestes ADN polimerases les van anomenar termostables ( també he trobat que apart d’aquestes van decidir introduirpolimerases que puguin corregir errors i que les van barrejar).
Avui en dia el que s’utilitza son aparells que s’anomenen termocicladors que el que fa es escalfar o refredar els tubs segonsconvingui o depenent de en quina fase de la replicació estiguem. He trobat que ara la majoria de termocicladors fan servir un mètode anomenat efecte Peltier que consisteix en invertir el corrent...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La Pcr
  • Variables De Pcr
  • Pcr examples
  • Pcr en plantas
  • Acerca de la PCR
  • Práctica de pcr
  • Practica Pcr
  • Técnicas PCR

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS