Evolucio automovil

Páginas: 8 (1982 palabras) Publicado: 28 de enero de 2012
L’EVOLUCIÓ

DE

L’AUTOMOBIL

Tecnologies
L’EVOLUCIÓ DE L’AUTOMOBIL

1905.
-A Berlín s'estableix el primer servei regular d'autobusos amb motor de gasolina. El proveïdor és la fàbrica berlinesa Daimler MotorenGesellschaft.
- Robert Allmers i l'enginyer August Sporkhorst funden en Varel (Alemanya) la Hansa-Automobil GmbH, la primera fabricació és una Voiturette amb motor De Dion.
-Al'estat alemany de Baviera s'inaugura amb el trajecte Bad-T ¿jlz a Lenggries la primera línia d'autobusos Correu d'Alemanya. Aquesta iniciativa s'estén aviat per tot el país.
-La fàbrica de maquinària de Paul Heinrich Podeus a Alemanya comença la producció de camions. Aquests adquireixen en poc temps una excel · lent reputació, gràcies a la seva sòlida fabricació i la seva gran fiabilitat.
-AlSaló Internacional de l'Automòbil celebrat al Palau de Vidre de Berlín participen 300 expositors de diferents països, tot i que majoritàriament procedeixen de França, Itàlia, Àustria i Estats Units.

1906 -Fred Marriott arriba, amb un vehicle a vapor Stanley de fabricació especial, una velocitat de 195,652 km / h en un recorregut d'un quilòmetre a la platja de Ormond Beach (Florida) i de 206,448km / ha la distància d'una milla. Bat així l'anterior rècord mundial establert amb un vehicle a vapor.
- Neix a Barcelona el Reial Automòbil Club de Catalunya.
- El consorci elèctric AEG presenta un nou accessori per a l'automòbil: un encenedor elèctric de cigars, que funciona simplement prement un botó, en escalfar la bateria un fil de platí.
- Karl Benz dóna al Museu Alemany de Munic elprimer vehicle motoritzat, fabricat per ell l'any 1886. Aquest cotxe va ser el primer vehicle amb motor de gasolina.

1907. -El subtinent Paul Graetz emprèn la primera travessia del continent africà d'est a oest, en un vehicle Gaggenau de la Süddeutsche Automobilfabrik. En el seu viatge, que finalitza el 1909, Graetz recorre 9500 KRN.
- En Brooklands, al sud de Londres s'inaugura el primer circuitc.er.rado. A més de dedicar-se a competicions esportives, el circuit es posa a disposició de la indústria de l'automòbil per a la realització de proves.
- El príncep italià Borghese guanya la carrera Pequín-París en un vehicle Itala, després de recórrer 13.000 km.

1908. -El príncep Enric de Prússia registra la patent de l'eixugaparabrises.
Setembre de 1908 Williarn C. Durant funda laGeneral Motors Cornpany, la primera marca serà el Buick.
-Octubre de 1908. Comença la producció del Ford T, que adquireix en poc temps gran fama internacional.
- Fritz Hofmann de la fàbrica química Bayer registra una patent per al procés d'elaboració de cautxú sintètic.
- Es produeix l'Hispano Suïssa de 6 cilindres. És un automòbil luxós i ben acabat que, però, no va tenir molt èxit comercial. Vaservir per demostrar la gran capacitat tecnològica de l'empresa.

1909. - L'empresa francesa De Dion-Bouton fabrica per primera vegada en sèrie el motor de vuit cilindres en V.
- L'empresa Bocklenberg & Motto, radicada a la localitat alemanya de Elberfeld, comença la producció de panys per a la indústria automobilística.
- Per primera vegada en la història, un vehicle arriba a una velocitatmàxima de 200 kffilh.

1910. Ettore Bugatti s'inicia la fabricació d'automòbils en la seva pròpia empresa, establerta a la localitat alsaciana de Molsheim. El primer model presentat és el model 13.
-Les firmes Argyll, Crossley, Arrola-Johnson i Isotta-Fraschini empren per primera vegada frens a les quatre rodes.
-A l'exposició Olimpia, celebrada a Londres, H. F. Morgan presenta els seusprimers tricicles motoritzats.

1911-Daimler Motoren-Gesellschaft crea l'emblema de o marca en forma d'estrella de tres puntes.
-Diverses empreses nord-americanes-entre les quals figuren Stearns, Stoddart-Dayton i Columbia munten per primera vegada motors sense vàlvules del fabricant Knight.
- La marca italiana Fiat fabrica el motor de quatre cilindres més gran.
- Elizalde es converteix en el...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Evolució
  • Evolució
  • Automovilismo
  • Automovil que es
  • El automovil
  • Evolució
  • Evolució
  • Evolucio

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS