exclavitud

Páginas: 3 (721 palabras) Publicado: 9 de junio de 2013
Esclavitud:
Els primers escrits en els que es té constància de la presència d'esclaus en una gran civilització és en Mesopotàmia durant l'època sumèria, si bé molt limitada. En el Antic Egipte unnombre d'esclaus suficient per tenir certa importància social es va donar només en alguns períodes, especialment en l'Imperi Nou. L'origen dels esclaus provenia de les conquestes i no existia unaregulació jurídica sobre els mateixos.
També va haver L'esclavatge a la Roma i Grècia clàssiques.
L'esclavitud a l'edat moderna
L'esclavatge va ser un element imprescindible de l'explotació del'Amèrica colonial. Les societats esclavistes foren un conjunt social de persones que tenien com a objecte la compra i venda de persones. El continent havia quedat relativament despoblat per les epidèmiesportades pels europeus, i portuguesos, espanyols, francesos i anglesos van aprofitar el tràfic d'esclaus africans que ja existia per portar milers de treballadors forçats a les colònies.
L'esclavitud al'edat contemporània
Fou precisament entre els segles XVIII i XIX quan començaren a sorgir els moviments abolicionistes als països de cultura occidental. Personatges com el diputat anglès WilliamWilberforce o l'escriptora estatunidenca Harriet Beecher Stowe van encapçalar autèntics moviments socials de masses o esdevingueren potents generadors d'opinió que clamaren per l'abolició del règimd'esclavatge sobre els altres éssers humans.
L'esclavitud a l'actualitat
L'esclavitud és considerada avui en dia il·legal a tots els països del món i és una activitat criminal condemnada per lesconvencions de les Nacions Unides. Malgrat això, en alguns països com Myanmar i Sudan encara existeix, així com l'explotació infantil, que inclou la prostitució infantil i l'explotació de la mà d'obra infantiltambé existeixen en algunes regions de l'Àsia de l'Est, l'Àfrica i l'Europa de l'Est. Aquestes persones podrien ser considerades esclaves ja que no tenen dret a queixar-se ni a abandonar aquesta...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • EXCLAVITUD
  • Exclavitud
  • La Exclavitud
  • La Exclavitud Romana
  • Erradicacion De La Exclavitud
  • Exclavitud en roma
  • Exclavitud afectiva
  • exclavitud en la antiguedad

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS