Experimentació animal

Páginas: 4 (865 palabras) Publicado: 17 de junio de 2010
Experimentació animal.
Avanç en la ciència o retrocés en la consciència?
Cada any moren centenars de milions d’animals no humans en laboratoris d’experimentació. Les estadístiques oficials noinclouen els animals creats per a la investigació, però que també són assassinats, ni als que moren durant el transport. Alguns dels animals usats són segrestats del seu hàbitat natural, com elsprimats o els rèptils, mentre que altres provenen de vivers, com les rates, o altres de les gosseres. Durant el transport només el 10% solen arribar vius. I als laboratoris, moren a conseqüència delsexperiments i de les proves a què són sotmesos. Dels animals destinats a l’experimentació, el 60% són utilitzats en proves de cosmètica, el 30% en experiments militars i només el 10% en sanitat. Hi habancs de dades i proves alternatives, però aquestes opcions són ignorades perquè els animals suposen un gran negoci per als criadors, els fabricants de pinsos, etc. I alguns bancs de dades no escomparteixen perquè als seus propietaris no els interessa revelar les dades de les seves investigacions. Alguns dels animals més utilitzats són: rates, ratolins, cobais, hàmsters, conills, primats(babuïns, ximpanzés...), gossos (especialment els beagles, perquè són més dòcils), gats, cavalls, ovelles, porcs. Els amfibis i els peixos també són cada cop més usats en la recerca.
Experiments encosmètica

* La dosi letal 50:
Consisteix en l’administració forçada de diferents quantitats d’una substància, el que comporta conseqüències agòniques per als animals (mal, convulsions, diarrea,hemorràgies nasals i bucals, vòmits). El test s’atura quan mor el 50% dels animals (al cap d’uns dies), i el 50% que sobreviu és sacrificat per determinar diferents paràmetres de òrgans i teixits. Per acada test són necessaris uns 200 animals.

* Test Draize:
S’utilitza per mesurar la irritació observant els danys que provoca una substància en els ulls i la pell dels animals. Aquests...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Prohibici N A La Experimentaci N Con Animales
  • La experimentaci n con animales
  • Experimentaci n animal
  • Experimentaci N
  • experimentacio
  • Los animales
  • Animales
  • Animales

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS