Expresionismo

Páginas: 9 (2124 palabras) Publicado: 16 de enero de 2015





L’ EXPRESSIONISME









ÍNDEX

CARACTERÍSTIQUES PRINCIPALS.............................................. 1 - 2
OBRES.......................................................................................
EL GUERNIKA.......................................................... 2 - 3CARACTERÍSTIQUES GENERALS

L’expressionisme va ser un moviment artístic que va sorgir al segle XX, va començar amb artistes com Edward Munch i James Ensor. La seu d’aquest estil va ser el nord d’Europa per això també era denominat l’art del nord, més endavant es va expandir per la resta de països europeus.
La societat del segle XX, principalment predominava lasocietat capitalista. Molts burgesos van augmentar les seves riqueses gràcies a la Gran Guerra, a través dels seus negocis relacionats amb armament, equipament militar, etc.
A partir d’això, es crea una crisi cultural arrel de la importància en la societat del moviment burgès i l’expressionisme neix per protesta i crítica de la societat burgesa de l’època, representa un estat d’inseguretat i temorproduïts pels canvis i esdeveniments com la Revolució Industrial i l’enriquiment de una part de la societat, és a Alemanya on és desenvolupa tot aquest moviment causat pel II Reich i la República de Weimar. A Alemanya es van crear grups artístics  Die Brücke, fundat l’any 1905, i Der Blaue Reiter, Múnich l’any 1911. Però, que els règims totalitaris de Europa condemna als artistes, s’anomena”Lespersecucions a l’art degenerat” a l’acabar la II Guerra Mundial, les Democràcies Parlamentaries donen suport als artistes avantguardes. És a dir, a partir de l’any 1945 va ser quan va començar realment el moviment i quan es va expandir per tota Europa.
Al mateix temps, Nova York es va considerar la seu de l’Expressionisme Abstracte o també conegut com Escola de Nova York, europeus exiliats a NovaYork a causa del període de guerres i crisi al continent.
Dins d’aquest moviment es troba el Painting, que ja es va usar l’any 1919 a Berlín, és el gest o la manera, moviment de pintar espontaniament, també s’anomena pintura gestual.
L’antonomàsia d’aquest moviment va ser Pollock, es diu que estenia la tela al sól i dansava arreu d’ella. Treballava amb la tècnica de dripping, és a dir, deixavagotejar la pintura a la tela.
A Espanya al S.XX, van a haver-hi molts factors claus per tal de que es desenvolupés l’expressionisme. La Guerra Civil (1936 – 1939) i posteriorment el franquisme i com Franco va imposar la ideologia franquista. Molts artistes es van exiliar arreu d’Amèrica començant la Guerra Civil, i van iniciar la seva carrera artística.
El pintor amb més rellevància a Espanyad’aquest estil va ser Pablo Picasso amb el “Guernica”. I altres que van ser importants en aquest moviment va ser Isidro Nonell, José Gutiérrez Solana, Ignacio Zuloaga, Miquel Barceló.
Les influències que van tenir per tal de crear aquest moviment va ser el cubisme i surrealisme. I el pintors que van ser els precursors va ser Goya per les seves pintures negres, Edvard Munch amb “El Grito” i JamesEnsor amb “La Muerte y Las Máscaras”.
Aquest moviment es caracteritza per l’expressió dels sentiments de l’autor, com ell mateix veu les coses, la seva forma de pensar d’una manera objectiva. Els temes representats són el pessimisme, la tristesa, la esperança en el futur... etc.
Els colors representats són una barreja de colors obscurs i forts i purs. Els colors predominants són el blau, verd igroc, contrastant amb el blanc i negre, aplicats en grans i grosses pinzellades.

















OBRES D’AUTORS ESPANYOLS.
COMENTARI DE L’OBRA DE GUERNICA DE PABLO PICASSO.

Fitxa Tècnica
Nom: El Guernika
Any: 1937
Autor: Pablo Picasso (1881 – 1973). Pintor i escultor espanyol creador del moviment cubista.
Estil: Expressionisme
Tècnica: Oli sobre llenç...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Expresion
  • La expresion
  • Expresionismo
  • Expresión
  • expresion
  • La expresion
  • Expresionismo
  • expresiones Yo soy

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS