Expressió Corporal I El Desenvolupament

Páginas: 3 (678 palabras) Publicado: 21 de octubre de 2015
1- INTRODUCCIÓ

Expressió corporal i el desenvolupament


A mesura que el nadó creixvol explorar món, conèixer coses i descobrirespaistotcreantmentalment el seu propi món. A través del moviment,primer amb el gateig i desprésamb el caminar, l'infant va prenentconsciència del seucos, les sevescapacitats i les sevespossibilitats. En aquestssentit, podemdir que l'expressió corporal estàintensamentvinculada amb el desenvolupament i les possibilitatspsicomotrius.

L'expressió corporal també serveixcom a interpretació de les paraules, ja que ésimportant queelsinfantsrelacioninmovimentsambparaules per visualitzarelsseusactes i donar-lis un sentit. Per exemple, quancantemcançonsacompanyadesd'expressionscorporals, elsinfants identifiquen aquests gestos ambparaules de les cançons.

Tambéexisteixenmoltsexercicisdestinats al coneixement del propi cos a través del llenguatge corporal, per exemple, les cançons sobre l'esquema corporal, ajuden a l'infant a reconèixer les parts del seucosd'unamanera ludica, ballant i gestualitzant les consignes que se li donen. A mesura que elsinfants van adoptantmésconeixements de l'esquema corporal es potcomençar a treballar la imitació de moviments perparelles, com si es tractésd'unmirall.

I per últim, es bó saber que el desenvolupament de l'expressió emocional, també es pot treballar a través de l'expressió corporal, i cal destacar que laimitacióés una de les tècniques més utilitzades. Elsmodels que nosaltrespresentemalsinfants, els han d'ajudar a diferenciar els sentiments; es pot jugar a estar tristos, enfadats, contents, etc.Ésmoltimportanttenirnocions de totsaquestsconceptes, ja que aquestssónels que fan que lexpressió corporal vagimésenllà de poder comunicar-se.
Aquestaseràprobablement, la modalitatmésprimerencad'expressió, ja que, elllenguatgeméseficaç que utilitzaràl'infant per comunicar-se ambelsaltres i el seuentorn, serà el del seu propi cos. Aixímateixserà el llenguatgemés natural, ja que parteix de la premissa de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Expressió Corporal
  • Expressió Corporal
  • Presa De Contacte, Expressió Corporal
  • Expressio i comunicacio
  • Comunicació i Expressió Oral
  • Psicologia del Desenvolupament I
  • Pac3 desenvolupament i aprenentatge
  • Desenvolupament i Aprenentatge Pac1

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS