Fal·làcies

Páginas: 2 (349 palabras) Publicado: 19 de diciembre de 2010
Fal·làcies


Fal·làcia de generalització inadequada.

En l’anunci del Carnet Jove, que ens planteja anar a passarun cap de setmana a la comarca de la Conca de Barberà, trobem una fal·làcia de generalització inadequada: “I és que amb l’arribada de la primavera ja no hi ha ningú que s’estigui a casa”. És veritatque molta gent, disposi o no del Carnet Jove, amb l’arribada del bon temps, que acostuma a acompanyar la primavera, aprofita per fer vacances, escapades o excursions, però bastant-nos només amb aquetapremissa del bon temps no podem afirmar que tothom vulgui realitzar aquestes sortides, hi ha molta gent que prefereix quedar-se a casa.

Fal·làcia de causa falsa / Fal·làcia “ad populum”http://www.youtube.com/watch?v=I9tWZB7OUSU&feature=PlayList&p=C2672DC3031248DF&playnext=1&playnext_from=PL&index=94

Aquest anunci del desodorant per homes “AXE” es pot considerar com una fal·làcia de falsacausa. L’anunci ens dona ha entendre, que un home que utilitzi aquesta marca de desodorant atraurà a moltes dones, les quals no les atrauria sense utilitzar-lo. Això incita els homes que veuenl’anunci a que comprin aquest desodorant ja que creuen que amb ell podran atreure a més dones, però el sol fet de utilitzar aquest desodorant no és suficient per atreure més dones, es necessiten molts mésfactors per atreure-les.
També podem considerar aquest anunci com una fal·làcia “ad populum” ja aquest anunci exalta els interessos dels homes, perquè atreure a les a dones normalment és d’interès perals homes, principalment, per als homes que estan solters i busquen parella.

Fal·làcia “ad verecundiam”

En aquest anunci de rellotges per a homes de la marca “Viceroy”, trobem una fal·làcia “adverecundiam” ja que l’argumentació per comprar un rellotge per a home d’aquesta marca es basa en el prestigi i la popularitat de Fernado Alonso, un pilot espanyol de Fórmula 1. Utilitzant un...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • fal·làcies
  • Les Fal·Làcies (Catalan)
  • Tipus de fal·làcies
  • Fal·lacies
  • Fal·lacies
  • fal·lacies

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS