familia d'acollida

Páginas: 3 (655 palabras) Publicado: 16 de mayo de 2013
Situació dels infants que estan en condicions de ser acollits per una persona o família
Els menors que necessiten ser acollits per una família que no és la pròpia estan en situació dedesemparament. Es considera que un menor està desemparat quan falten les persones que se n'han de fer càrrec, o quan aquestes persones estan impossibilitades i es pot apreciar que al menor li manquen els elementsbàsics per al desenvolupament integral de la seva personalitat. També està en situació de desemparament l'infant que presenta signes de maltractaments físics o psíquics, abusos sexuals, d'explotacióo altres de naturalesa anàloga.
Aquests infants freqüentment estan ingressats en centres, residències o llars infantils i, fins i tot alguns de fa massa temps, pel qual cosa necessiten viure icrèixer dins de la normalitat d'una família i es pot comprovar com, al cap de poc temps de viure-hi, l'infant millora en tots els aspectes.

Com es pot acollir un infant
És aconsellable que la personao família, amb residència habitual a Catalunya, que s'ofereix per acollir un infant, concerti una cita prèvia per telèfon amb l'Institut Català de l'Acolliment i de l'Adopció, el qual térepresentacions territorials a Girona, Lleida i Tarragona, o amb alguna institució col·laboradora d'integració familiar (ICIF).

L'oferiment es pot concretar mitjançant la presentació d'un escrit o unasol·licitud nomalitzada, en la qual s'han de fer constar les dades personals i la motivació d'acollir temporalment un infant de Catalunya.
Juntament amb la sol·licitud, s'han de presentar els documentssegüents:
Certificat d'antecedents penals
Informe mèdic de salut física i psíquica sobre la possibilitat de prestar una atenció adequada a  un menor.
Certificat d'empadronament.

Les persones o famíliesque s'ofereixen per acollir un menor segueixen un procés de valoració, que comprén com a mínim dues entrevistes individuals i una entrevista al domicili dels sol·licitants. També cal que...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Aula D'Acollida
  • PLA D’ACOLLIDA DE PROFESSORAT NOU
  • AQUÍ I ALLÀ AULA D'ACOLLIDA
  • familia y "familia"
  • Familia
  • La familia
  • Familias
  • La familia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS