FARADAY

Páginas: 3 (557 palabras) Publicado: 6 de mayo de 2014
FARADAY DINAMO
BIO

Michael Faraday
( 1791.09.22 - 1867.08.25 )

Michael Faraday

Físic i químic britànic



Va néixer el 22 de setembre de 1791 a Newington ( Surrey ) . Fill d'unferrer , va treballar d'aprenent amb un enquadernador de Londres , i va ser en aquells dies que es va interessar per temes científics .

L'any 1812 va assistir a unes conferències del químic SirHumphry Davy i li va demanar feina . Davy el va contractar com a ajudant en el seu laboratori químic. Va entrar en la Societat Real en 1824 i a l'any següent va ser anomenat director dellaboratori de la Institució Real. En 1833 va ser professor de química. Dos anys després li van concedir una pensió vitalícia de 300 lliures anuals .

Va descobrir dos nous clorurs de carboni a més delbenzè . Va investigar noves varietats de vidre òptic i va dur a terme una sèrie d'experiments de liqüefacció de gasos comuns . L'any 1821 va traçar el camp magnètic al voltant d'un conductor pelqual circula un corrent elèctric . En 1831 va descobrir la inducció electromagnètica i va demostrar la inducció d'un corrent eléctricapor altra. Va investigar els fenòmens de l'electròlisi i vadescobrir dues lleis fonamentals : que la massa d'una substància dipositada per un corrent elèctric en una electròlisi és proporcional a la quantitat d'electricitat que passa pel electròlit , ique les quantitats de substàncies electrolítiques dipositades per l'acció d'una mateixa quantitat d'electricitat són proporcionals a les masses equivalents de les substàncies . Va descobrirl'existència del diamagnetisme i va comprovar que un camp magnètic té força per girar el pla de llum polaritzada que passa a través de certs tipus de vidre .

Va escriure Manipulació química ( 1827 ), Investigacions experimentals en electricitat ( 1844-1855 ) i Investigacions experimentals en física i química ( 1859 ) .

Michael Faraday va morir el 25 d'agost de 1867 a Londres .
INVENT...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Faraday
  • Faraday
  • Faraday
  • Faraday
  • Faraday
  • Faraday
  • Faraday
  • Faraday

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS