FAST-FOOD

Páginas: 14 (3290 palabras) Publicado: 1 de julio de 2013
Es un trabajo en catalán sobre el fast-food y los alimentos preparados. Encontraréis desde que es, sus inicios y peligros hasta curiosidades y una encuesta realizado a diversos alumnos de diferentes de mi instituto.








FAST-FOOD I ALIMENTS PREPARATS




















ÍNDEX

Informació general sobre el fast-food

Menjars

Principal cadenas

Comparaciófast-food/Slow food

Resultat de les enquestes

Bibliografia























INFORMACIÓ GENARAL SOBRE EL FAST-FOOD:



El concepte de Fast-food significa menjar ràpid i és un estil de cuina que consisteix en preparar el menjar ràpid, a baix preu i en grans quantitats. Una característica dels menjars ràpids és que no hi ha cambrers per servir el menjar, nicoberts. El menjar més típic que es serveix és l’hamburguesa, la pizza, el pollastre fregit, els tacos, kebabs, sandvitxes, patates fregides, anelles de ceba, etc. Aquest estil de menjar es pot vendre en locals, o recollida en locals i consumició en el carrer o inclús entrega domiciliaria. Aquest estil de cuina va néixer a l’antiga Roma on es servia pa o altres tipus d’aliments en establiments alcarrer, on el menjar es donava en una finestra i un petit orifici per poder realitzar l’intercanvi de diners.

Després, al 1912 es va obrir el primer autòmat a Nova York (un autòmat és un establiment que ven menjar mitjançant màquines expenedores). La popularitat d’aquest estil de cuina va augmentar com la escuma.
A més, als anys 1940 van aparèixer els anomenats drive-through als Estats Units.Consisteix en establiments on pots comprar el menjar sense necessitat de baixar del cotxe. Es van fer molt famosos i es van estendre fins a l’ Europa Occidental. L’hamburguesa es va convertir en un dels aliments fundamentals en les dietes dels nord-americans.

A mitjans del segle XX un empresari dels Estats Units que es deia Gerry Thomas va comercialitzar per primera vegada aquest estil de menjar.Es va dir TV dinner i gràcies a això una persona podia disfrutar d’un àpat preparat a casa en pocs minuts. Però a finals dels 90s van començar a aparèixer moviments socials contra aquest estil de cuina perquè contenia un alt contingut de grasa, sucres i caloríes. Per culpa d’això es va començar a dir menjar basura. Un exemple és la película-documental Super Size Me, dirigida i protagonitzada perMorgan Spurlock al 2004, on ell decideix alimentar-se únicament pel restaurant McDonald’s durant un mes sencer.

Els hàbits d’alimentació de la població, provocats per un ritme de vida molt accelerat i estressant, ha fet que moltes persones es vegin obligades a alimentar-se amb “comida basura”, fins arribar a casos que no baixes ni del cotxe per ingerir el menjar. Aliments com les hamburgueses,hot-dogs, batuts, patates fregides, aros de ceba, pollastre fregit, pizzes, i altres snacks, formen part de l’alimentació diària d’una immensa majoria de persones, que sense donar-se conta estan portant una dieta molt poc equilibrada i poc variada, això comporta a moltes desventatges i és perillós per la salut i el benestar general.
Adicional a aquesta característica és que en la majoria delsestabliments de menjar ràpid no hi ha cambrers ni serveis de taula (tot i que sí que hi ha gent que quan acabes de menjar endreça la taula) i les persones han de fer una fila per demanar i pagar el seu menjar, que és entregat al instant o en un breu lapsus de temps. Que no hi hagi servei de taula fa que molts clients recollin ells mateixos la taula amb safates i deixin la resta a la paperera.
A més,com hem comentat abans , existeix un mode que es pot agafar el teu menjar des d’una finestreta sense baixar de l’automòil (Drive-In).



MENJARS
El menjar ràpid sovint es fa amb ingredients fets per aconseguir un cert sabor o consistència i també per preservar la seva frescor. Això requereix un alt grau d’estudis sobre l’aliment. Sovint l’ utilització de conservants, productes químics i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Fast Food
  • Fast food
  • Fast Food
  • Fast Food
  • Fast Food
  • Fast food
  • Fast food
  • Fast Food

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS