Fdf

Páginas: 6 (1267 palabras) Publicado: 26 de abril de 2015
RESUM DELS 3 ACTES DE TERRA BAIXA
Aquesta història tracta sobre la vida d'els habitants de Terra Baixa.
En el PRIMER ACTE, Pepa i Antònia, (les Perdigones) entren a casa de Marta a tafanejar sobre el seu casament, i Nuri els hi explica que volen casar-la amb el Manelic, un pastor que viu a les muntanyes. Elles estàn parlant sobre aquella situació, però Marta les veu i les fa fora. Està molttrista i histèrica, perquè ella no vol casar-se. Les perdigones volen saber coses sobre el Manelic i pregunten per ell. Després, quan estàn 18518s1818s sols, el Xeixa explica la veritat entre Marta i Manelic, que ell abusa d'ella, i la vol casar per no perdre les hisendes, perquè la gent es pensi que no hi ha res entre ells, ja que ell s'ha de casar amb una dona "superior". Quan presenten el Manelicen societat, al principi s'en riuen d'ell, i veuen que pot tenir un caràcter fort, però que és bona persona, i explica com va conèixer a Quan arriba el Sebastià i tot està a punt,  li diu en privat que no vol casar-se, i ell li explica els motius, amb la qual cosa ella es sent encara més trapitjada i trist. El Tomàs li diu al Sebastià que encara no vagi cap al casament, i li pregunta que si es verael que ha dit el Xeixa, i llavors el Xeixa explica tota la veritat al Tomàs, amb en Sebastià davant. Finalment el Xeixa se'n va. L'ermità veu la veritat i intenta impedir el casament, però no és capaç, ja que és massa tard. Quan la festa ja ha acabat, i el matrimoni està a casa seva, Manelic no pot entendre el rebuig de  sobre aquest. Ell li conta la seva vida a les Terres Altes, i Marta sen'adona que el Sebastià també l'ha enganat a ell.
En el SEGON ACTE, Marta i Manelic, después de xerrar molt, comença a sorgir amor entre ells. Ell comença a tenir bona amistat amb , la germana petita de les Perdigones, i xerren molt a menut, i quan  els veu, es posa gelosa. A partir d'aquí, Marta explica el que sent per Manelic, i que té molt bon cor. Ella se n'adona que ell vol marxar, ja que ellpensa que ella mai l'estimarà, i de seguida vol impedir-ho. Tomàs replica a  la seva actuació amb el seu marit, i ella explica la seva dura infantesa, i que el Sebastià es molt mala persona, especialment amb ella, per fer-la sofrir. Llavors li diu que poc a poc comença a enamorar-se d'en Manelic. Les perdigones com sempre van a tafanejar, i l'ermità els diu indirectament el mal que fan xafardejant.Després d'alló, quan entra el Manelic, se'n riuen, amb la qual cosa aquest es posa molt furiós, i  fa fora a tothom quan veu l'estat del seu marit. El matrimoni manté una conversa, i ella li diu al seu marit que li contarà tota la veritat, però a Terra Alta. Decideixen que se'n volen anar i li ho van a contar a Sebastià. Aquest s'enfada molt i fa que se l'emportin de la casa al Manelic. Quan estan ala casa per endur-se'l,  li diu que el Sebastià havia estat el seu amant, lo que provoca la ira de Manelic, i aquest amenaça a l'amo de Terra Baixa.
En el TERCER ACTE, després de tot el succeït, el perdigons discuteixen sobre la manera en que s'emporten al Manelic. El Perruca els diu que està obligat denunciar al Manelic, i ho ha de fer. , està sola a la seva habitació, destrozada moralment pertot el que està passant. Els altres venen per saber com està i consolar-la. Per tot allò, els perdigons volen revoltar-se contra el Sebastià, pero no s'atreveixen. El Mossèn, el majordom de l'amo, li diu a aquest que ja ha arribat a la masia el seu futur gendre, i ha d'anar-hi per no quedar malament, però ell no hi va per quedar-se amb  La Nuri diu que té por, i els perdigons laconsolen. la Marta fa reflexionar  a  i l'Antònia, explicant-les la manera com l'han tractat durant tots aquells anys, i vol sortir, pero no la deixen. Les dues tramen un pla per que Marta es pugui escapar de la casa. En el pla també intervé , que queda amb que quan li fagi un senyal surti de la casa i escapi. El Sebastià la troba mentre està escapant, i la fatornar. Xerrant, ella li diu que estima al Manelic, i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • fdf fddfd fdf
  • fdf en accion
  • fdf de print
  • Xvb fdf
  • Dwd Fdf Dfdf
  • :) Hasufuhedf udsafiuweuif ausifiuediusfiue fdf
  • Cadena Agroindustrial Del Cacao Fdf
  • fdf dfd fd df

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS