Fenomem Llac De Banyoles

Páginas: 4 (798 palabras) Publicado: 11 de marzo de 2013
Llac de Banyoles
INTRODUCCIÓ
El llac de Banyoles presenta en la seva conca lacustre una comunitat bacteriana molt diversa, això es degut a la composició de la seva aigua rica en carbonats,sulfats i a les seves especials característiques. Aquests bacteris són molt importants en el ecosistema d’aquest llac, ja que la seva activitat, els seu metabolisme i l'aportació de biomassa així hoindiquen, a més de jugar funcions primordials en el reciclatge dels elements químics com el nitrogen, el sofre o el carboni.
Aquesta composició química facilita l’aparició d’uns bacteris concrets, elsBacteris del sofre.
Aquests bacteris es distribueixen en diferents capes, al llarg de tota la profunditat del llac, en funció d’una sèrie de característiques: la presència d’ O2 , la matèria endescomposició utilitzada com a font d’energia, la incidència de la llum, etc.
Primerament al fons de tot, on es dipositen els fangs i per tant la presència d’oxigen en nul.la i amb una alta presènciade matèria orgànica, es desarrollen els bacteris del Gen. Desulfovibrio. Aquests bacteris descomponen la matèria orgànica utilitzant els sulfats de l'aigua per respirar i els redueixen, generantsulfhídric (H2S). Aquest gas sulfhídric és el responsable de la pudor que presenten normalment aquestes aigües (sobretot en fonts i petites llacunes).
La presència d’aquest gas sulfhídric a capesd’aigua on arriba la llum fa que hi apareguin bacteris fototròpics del sofre. Aquests bacteris utilitzant aquest sulfhídric com a reductor per produir la matèria orgànica. En aquestes reaccionsmetabòliques el sulfhídric passa a sofre i després a sulfat, tancant el Cicle del sofre.
Aquests bacteris fotòtrofs pertanyen bàsicament a dos famílies: la dels Bacteris vermells del sofre (Gen. Chromatium) ila dels Bacteris verds del sofre (Gen Chlorobium).
En últim lloc, en capes properes a superfície i on hi ha per tant presència d’oxigen es desarrollen bacteris del Gen. Beggiatoa i també...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Banyoles
  • monstre de banyoles
  • Pabellon banyoles
  • Llacer TP1 5to 2da
  • llac dels cignes
  • tarea michelle llaca
  • Negro De Banyoles
  • El Llac De Les Mosques

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS