Figueres vicenza

Páginas: 11 (2627 palabras) Publicado: 30 de abril de 2011
EXERCICI NÚM 1.-
FIGUERES, Capital de l’Alt EmpordàDestinació madura i en perill de decadència |

“El turisme és important per a les ciutats, i les ciutats són importants per al turisme “ (Ashworth,1990).

HI ha ciutats d’una mida intermèdia que actuen com a pol dinamitzador d’un determinat context geogràfic. Ciutats que exerceixen la capitalitat d’una determinada zona o espai i que solenser centres amb una història, patrimoni, paisatge físic i humà importants. Ciutats que romanen en el teu subconscient, imatges de joventut, d’amistat, de descoberta, d’art, de cinema, de fires, de negocis, de gestions, de compres, podria omplir tantes pàgines per transcriure el que representa Figueres per els empordanesos i per a mi en particular. Figueres és el centre neuràlgic de la comarca, elcentre econòmic, administratiu, comercial i de comunicacions d’una zona amb una elevada activitat.
He escollit Figueres per sentiments contraposats, d’una banda l’amor i respecta que m’inspira aquesta ciutat i d’altre la decepció i tristesa en veure que per més temps que passi, els figuerencs no saben aprofitar la gran riquesa i potencialitat del seu municipi, tan se val el color dels polítics ala Casa de la Vila, no hi ha color a la ciutat, no hi ha iniciatives, ni innovació, ni dinamisme ni sensibilització respecte a la seva funció turística. Figueres més enllà del Teatre- Museu Dalí, no existeix, es podria dir que el magnífic recurs cultural supera la destinació turística.
L’activitat turística d’una ciutat no es deu contemplar com una finalitat en si mateixa, sinó com un instrumentque permeti el desenvolupament òptim de l’activitat econòmica i social del territori.
Figueres, en concret, és receptora d’importants fluxos de visitants a nivell internacional, fundamentalment centrats en l’ interès per el Teatre- Museu. El turisme cultural encara ens segueix plantejant reptes per assolir, com són una millor valoració dels recursos, una creació de productes nous, la sevapromoció i comercialització, una necessitat de definir el destí turístic de manera integral, és a dir, incorporant tots els recursos i productes existents, en una oferta global, articulada en el territori i d’acord amb el teixit econòmic i social existent.
La falta de planificació global ha propiciat una atracció únicament enfocada al recurs o producte cultural, però no en vers el municipi, amb un costd’oportunitat molt important.
Es creen efectes externs de l’activitat turística en torn a aquest recurs important, que poden esser molt negatius, com problemes de congestió, saturació, necessitat d’infraestructures, accessibilitat, senyalització, aparcaments, etc. sense que aquesta activitat generi ingressos que puguin repercutir en favor de la qualitat de vida de la població.
Figueres, com aciutat té importants recursos primaris que oferir, destacant els de caràcter cultural, emperò, molt sovint es troben poc valorats.
Teatre Jardí
El Castell de Sant Ferran, enorme construcció militar, el Teatre Jardí, un ramell de cases de l’estil modernista, com la casa natal de Salvador Dalí ( Casa de Puig ), edificis neoclàssics i d’altres corrents, com el Convent de Sant Francesc, la Capella deSant Sebastià, el Convent dels Caputxins, etc. Entranyables places escampades per la ciutat, com la Plaça de les patates, plaça del gra, i per descomptat la Rambla.
FORTALESES DE FIGUERES COM A DESTINACIÓ TURÍSTICA |

* Casa de Puig (natal de S. Dalí)
Capitalitat de la comarca, centre administratiu i comercial.
* Bones xarxes de comunicació
* Oferta cultural consolidada ireconeguda
* Clientela fidel a determinats productes
* Augment del turisme cultural
* Augment del turisme a Catalunya
* Augment del turisme d’estades curtes
* Possibilitat de creació de productes no estacionals
* Proximitat d’importants punts turístics, de natura, sol i platja, Ruïnes greco- romanes
* Proximitat de la frontera francesa i de Barcelona
* Possibilitat de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • trabajo de figueres
  • Discurso de Figueres Ferrer
  • Regreso Jose Figueres Ferrer
  • Jose figueres ferrer
  • Jose figueres ferrer
  • Jose figueres ferrer
  • Jose Figueres Ferrer
  • Ensayo De "La Vida Es Bella" Vicenzo Cerami

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS