Filo

Páginas: 2 (471 palabras) Publicado: 19 de noviembre de 2011
1) Tirant és un jove que vol armar-se cavaller i rebre l'Lorde de Cavalleria a Anglaterra. Després dels combats i de les festes cortesanes a Anglaterra, Tirant va a Constantinoble per ajudarl´Emperador a combatre als moros i es converteix en capità general dels exèrcits que defensen l'imperi grec i desfan l'assetjament dels turcs sobre Rodes amb l'ajuda del llibre Arbre de Batalles amb que guanyatotes les batalles. Tirant s'enamora de la princesa Carmesina i La Viuda Reposada fa tot el possible per impedir aquest amor mentre que Plaerdemavida ajuda a Tirant a conquistar el cor de laCarmesina. D'allà, es llancen a una llarga campanya al nord d'Àfrica, i, finalment, torna a Constantinoble victoriós, es casa amb la Carmesina i emmalalteix molt greument d'un refredat a Andrinópoli i mor.Carmesina mor veient que el seu estimat Tirant és mort.

2)

Plaerdemavida: és l'intermediària entre els enamorats, juga un paper decisiu en les escenes amoroses, és ella qui provoca la trobadaentre els dos amants.

El comportament amorós de Plaerdemavida no és clar, es presenta com una dona molt sensual, que vol participar en tots els afers amorosos, el compliment del seu desig sexual passamés per la imaginació o la participació com espectadora que no pas com protagonista; coneix bé els desitjos del cor i del cos. És ingènuament ingeniosa, és sensible, entremaliada i molt sensual. Parlaclar, diu les coses pel seu nom, és amant del rei i per això és tan atrevida.

Viuda reposada: és una dona jove, d'uns 23 o 24 anys que sempre està al costat de la Carmesina, l'ha educat. Ellatambé està enamorada de tirant, però encara que ha educat a Carmesina, farà tot el possible perquè aquest no prengui matrimoni amb Carmesina. Martorell ridiculitza a aquest personatge. Morirà al saber quetirant torna i que la pot matar per impedir el seu casament.

3) Enamorament de tirant espontani, a primera vista. Ironic pq en la battala es molt valent i a l’amor es un cagat.

4)el...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • FILO
  • filo
  • FILO UNO
  • filo
  • Filos
  • filo
  • Filo
  • Filos

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS