Filosofia

Páginas: 6 (1265 palabras) Publicado: 8 de noviembre de 2010
1EL ELEMENT DE LA COMUNICACIÓ: Emissor: és la font i el transmissor de la comunicación, fa l’acte comunicatiu, Receptor: és el destinatari del missatge, consisteix en la descodificación dels signes, Missatge: conté la informació ke l’emissor envia al receptor, es transmeta mitjançant signes, Codi: és un sistema de signes, el nombre de signes és limitat en tot codi, encara ke les operaciónposibles ho poden ser en nombre finit o infinit, els codis poden ser elementals (els semafors) o complexos (codi lingüistic), Comprensió: és el coneixement nou ke el receptor adkereix kuan du a terme la descordinació, Canal: és el suport fisic del missatge, pot ser naturals: l’amistat, el llenguatge i artificials: la premsa , la radio, Context: és la situación en ke es troben emissor i receptor icontribueix as una correcta interpretación del missatge, Sorroll: és kualsevol tipus de pertobació ke port rebre una comunicación, Redundància: són el mitjans utilitzats per l’emissor per a reforçar la seva comunicación. 1.2CARACTERISTIKES dels CODIS: per a ke un codi siga efectiu te ke tindre les següents caracteristikes: Complet: te ke posseir les suficients senyals per a perpetre la traducción delsconeixements ke es volen comunicar, Inequivoc: cada senyal ha de correspondre a un sol coneixement a transmetre, per tal d’evitar els erros, Idèntic: te ke ser el mateix per a l’emissor i el receptor. Els codis els podem rehuir en llenguatge mimic: utilitza com a senyals colors, llums, crits i el articulat: és per la l’esser huma i superior al mimic.

2.1Difèrencies entre el llenguatge animal i elllenguatge humà: l’animal es caracteritza per ser: Concret: no te un nivell abstracte; el seu llenguatge sempre esta lligat al medi ke l’envolta, Innat: en l’animal no es dóna un parenentatge del seu llenguatge, tenen un sons ya de naiximent, Mímic: no es tracta d’un llenguatge artivular amb fonemas. L’HUMA es caracteritza per ser: Adquirit: el llenguatge es fruit de l’aprenentatge, Simbòlic: lesparaules són símbols, la cual cosa no sols és un mitja de comunicació sinó també un instrument de pensament, Convencionat: els senyals ke formen el llenguatge no tenen ralació amb l’objecte ke designen, Productiu: l’home pot crear formes de llenguatge noves, l’animal no, Abstracte: el llenguatge huma escapa de la immediatesa del medi.2.4 LES FUNCIONS DEL LLENGUATGE: són cadascuna de lesfinalitats susceptibles d’ésser complertes per un determinat missatge, Karl Buhler afirma ke hi ha 3 funcions del llenguatge: La expressiva: informa sobre l’estat animic del parlant, Apel.lativa: actua sobre l’atenció de l’oient, Representativa: donem alguna explicación sobre objectes o fets. Ademés Roman Jakobson distingeix tres funcions més: La Fatica: és un indicador del manteniment o confirmación de lacomunicación, Metalingüistica: és la ke parlem sobre el propr codi lingüistic, Poètica: és la relació amb el missatge comunicat, d’on deriven la interpretación i l’anilisi literari. John Langshaw distingeix 3 actes de parla: locucionari: es l’acte de produir una emissió lingüistic amb un significat desciptiu, Il.locucionari: és l’acte de realitzar l’acció enunciada per part de ki parla,Perlocucionari: es l’acte de parla ke pretén produir u efecte en l’oeint.

2.5La imprecisió del llenguatge: una de les raons d’akesta imprecisió es per la pluraritat de signitficats de les paraules. La polisèmia adopta dues vessants: Equivoc: es tracta d’akells termes ke poden atribuir-se a conceptes i coses ke són completamente diferents, Amfibologia: consiteix en la pluralitat de significats d’unafrase. Per altra vanda cuan el llenguatge s’ha d’utilitzar amb rigor científic, hem d’abandonar el lleguatge natural i utilitzar un lleguatge ke es referisca a akest tema concret. 3.5LA 3.2FILOSOFIA DEL LLENGUATGE: hi ha molts filosofs ke es dediken a l’estudi de les implicacions filosòfikes de llenguatge, es el ke s’anomena filosofia analitica. Per ha saber ke pretenien akests filosofs convé...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • filosofia de la filosofia
  • Filosofia
  • Filosofia
  • Filosofia
  • La Filosofía
  • Filosofia
  • Filosofia
  • Filosofia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS