filosofia

Páginas: 3 (630 palabras) Publicado: 11 de abril de 2013
Dia Internacional de la Dona
Per què un dia per a la Dona?
La commemoració del 8 de Març, Dia Internacional de la Dona és el resultat d'un procés de lluita de les dones al llarg de la històriapel dret de vot i per la no discriminació.
La data va quedar definitivament establerta aquest dia amb l'amotinament de les dones russes, per la manca d'aliments, el 23 de febrer (8 de març en elcalendari occidental) de 1917.
El ressorgiment del feminisme a les dècades de 1960 i 1970 va tornar a posar d'actualitat aquesta data i les reivindicacions que s'hi associaven. Finalment, va sercorroborada per Nacions Unides, que el 1977 va declarar el 8 de març com a Dia Internacional pels Drets de la Dona i la Pau Internacional i va contribuir a donar-li una dimensió universal.



Clam contrauna crisi masclista
La manifestació del Dia internacional de la dona treballadora aplegà més de 300 persones ahir vespre pel centre de Palma

09/03/2012

Més de 300 persones clamaren ahir vesprepel centre de Palma en contra d'una crisi que qualificaren de "masclista" i "inventada pels homes i per als homes però que patim les dones". Així definiren les associacions de dones la situació quesofreix el sexe femení en el manifest que llegiren amb motiu de la marxa del Dia internacional de la dona treballadora. Amb el lema "Contra la crisi creada pel capitalisme però que patim especialment lesdones", els manifestants sortiren passades les 19.30 hores de la plaça d'Espanya en direcció a la de Cort, on després d'una performança es llegí el text reivindicatiu.




Comentari
La crisifinancera avui és també una crisi social que les dones viuen de manera silenciosa i des de la posició més feble i vulnerable. Les dones són les més afectades per la crisi. La taxa d'atur femenina superala masculina, són les que més pateixen la precarietat laboral —el triple de contractes parcials que els homes —i uns salaris entre el 20 i el30 per cent per davall dels seus companys. Les dones són...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • filosofia de la filosofia
  • Filosofia
  • Filosofia
  • Filosofia
  • La Filosofía
  • Filosofia
  • Filosofia
  • Filosofia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS