filosofia

Páginas: 2 (366 palabras) Publicado: 9 de mayo de 2013
1. Natura, hàbit i raó
Segons aquest text, l’ésser humà posseeix tres conceptes que el fan bo i virtuós, aquests són: la natura, l’hàbit i , el més important, la raó. Els animals viuenprincipalment de la natura, hi en alguns casos de l’hàbit, però no posseeixen raó, que és la qual ens fa seguir per el camí més beneficiós.

2. Homo Sapiens?
En aquest text parla de l’ésser humà com asapiens-demens, és a dir, inclou alhora la racionalitat, el deliri, la bogeria i la destructivitat. El terme sapiens/demens no només significa relació inestable, concurrent i contraria entre la «racionalitat»i la «bogeria» , significa que hi ha racionalitat en la bogeria i bogeria en la racionalitat.

3. Política i moral
Aristòtil parla de l’ésser humà com un animal comunitari, l’esser humà és l’únicanimal que té logos, és a dir, raó i llenguatge, això li permet saber que és adequat i que és nociu, que és just i que no, i saber diferenciar el bé del mal, això és el que ens distingeix de la restad’animals. La comunitat el que fa una família i una ciutat.

4. Causes de discòrdia entre els homes
Aquest escrit ens manifesta la discòrdia en els homes, provocada per tres causes: la competència,la qual ens empeny a atacar-nos per aconseguir un benefici, la desconfiança per assolir la seguretat i, per últim, la glòria per obtenir popularitat. I aquestes causes ens impulsen a la guerra detots contra tots.

5. La llibertat
Jean-Paul Sartre diu que l’ésser humà esta condemnat a ser lliure, és a dir, ningú ens impedeix ser lliures, tot el contrari. Ser significa escollir-se, amb això ensvol fer entendre que l’home no esta fet per res, no te cap ajuda a la necessitat de fer-se “ser”.

6. La llibertat, una idea errònia
Spinoza vol destacar que l’home no és lliure, el que realmentsucceeix és que són conscients de les seves accions pero no de les causes que les determinen, desconeixen els motius de les seves accions, és a dir, son ignorants.


Daniela Moreno Lizarriturry...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • filosofia de la filosofia
  • Filosofia
  • Filosofia
  • Filosofia
  • La Filosofía
  • Filosofia
  • Filosofia
  • Filosofia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS