Filosofia

Páginas: 3 (732 palabras) Publicado: 14 de mayo de 2013
Altres filòsofs anteriors a Locke havien començat a plantejar que seria bo trobar els límits de l’enteniment humà. Locke du a terme aquest projecte amb detall. Per això escriu els llibres del’Assaig en els quals considera les fonts i la naturalesa del coneixement humà.
En el primer llibre dóna les seves raons per creure que no hi ha idees innates. Per això diu que la ment humana és unapissarra en blanc i que l’experiència s’encarrega d’escriure-hi. En el segon llibre afirma que les idees són la matèria del coneixement i de l’experiència. Aquesta experiència la podem classificar enreflexió o sensació, i podem rebre idees tan d’una com de l’altre.
Locke estableix una relació atòmica més exacte, d’una teoria corpuscular d’idees. Existeix una analogia entre corpuscles combinats encomplexos per formar els objectes físics i i la forma d’idees que es combinen. Aquestes idees poden ser simples o complexes. Les idees simples no les podem crear, a diferència de les complexes, ja que nomésles podem obtenir a través de l’experiència. En aquest cas la ment és passiva. La ment és activa quan combina idees simples per a fer idees complexes.
El tercer llibre tracta la naturalesa de lallengua. El quart, de la reflexió dels anteriors, defineix els límits del coneixement i estableix relació entre la fe i la raó.

Altres filòsofs anteriors a Locke havien començat a plantejar que seriabo trobar els límits de l’enteniment humà. Locke du a terme aquest projecte amb detall. Per això escriu els llibres de l’Assaig en els quals considera les fonts i la naturalesa del coneixement humà.En el primer llibre dóna les seves raons per creure que no hi ha idees innates. Per això diu que la ment humana és una pissarra en blanc i que l’experiència s’encarrega d’escriure-hi. En el segonllibre afirma que les idees són la matèria del coneixement i de l’experiència. Aquesta experiència la podem classificar en reflexió o sensació, i podem rebre idees tan d’una com de l’altre.
Locke...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • filosofia de la filosofia
  • Filosofia
  • Filosofia
  • Filosofia
  • La Filosofía
  • Filosofia
  • Filosofia
  • Filosofia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS