fisica

Páginas: 2 (323 palabras) Publicado: 5 de junio de 2013
* Diferència entre el concepte tradicional de “persona romàntica” i l’actual.

La paraula romàntic es va començar a fer servir a finals del segle XVIII a Alemanya i el Regne Unit. Acomençaments del segle següent ja s’havia estès per altres països.
Tradicionalment, una persona romàntica és aquella que es caracteritza per l'exaltació de la individualitat artística, l'oposició ales normes clàssiques, el protagonisme del sentiment i de la imaginació per sobre de la raó i la valoració de les tradicions nacionals. És una manera de sentir i concebre la naturalesa, la vidai l'home mateix que es presenta de manera diferent i particular a cada país on es desenvolupa; fins i tot dins d'una mateixa nació es manifesten diferents tendències projectant-se també entotes les arts.
Aquest mot ha anat evolucionant fins arribar als nostres dies on la mateixa paraula ha canviat completament de sentit. Actualment, si preguntes a qualsevol persona quin concepte téde la paraula “romàntic” respondrà sens dubte que romàntic és aquella persona molt detallista, que té molta cura per la seva parella, que li fa obsequis, etc. Vulgarment diem d’aquestespersones que són unes “cursis”.
Encara que sembli inversemblant, avui dia el significat tradicional el podem continuar aplicant a algunes persones. Un bon exemple podria ser el “senyor” Rafa Mora,que encara que sembli poc creïble, conserva algunes de les característiques romàntiques com ja em pogut comprovar en gairebé totes les seves aparicions públiques. És una persona individualistaque només pensa en ell mateix, va en contra de la majoria, valora les coses irracionals...
Així doncs, encara que nosaltres tinguem un altre significat de la paraula romàntic, el seusignificat clàssic és l’esmentat abans; això no treu que hi hagin persones que encara conservin alguns dels seus trets romàntics.

Bibliografia:
[ http://es.wikipedia.org/wiki/Romanticismo ]
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Fisica
  • Fisica
  • Fisica
  • Fisica
  • La fisica
  • Fisica
  • Fisica
  • Física

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS