fisica

Páginas: 2 (427 palabras) Publicado: 12 de marzo de 2014
Pascal (racionalista)
Segons Pascal el cor té raons que la raó desconeix. L’ésser humà és un no-res si el comparem amb l’infinit, però és un tot si ho comparem amb el no-res. L’home és conscientede que morirà però l’univers no és conscient de que el mata, pero Pascal, l’home és més noble que allò que el mata.
El Déu cartesià dels filòsofs és un Déu RACIONAL i FRED. El Déu de la fe és el Déudel cor, y no ha estat demostrat. És el cor el que sent a Déu i no la raó. La raó dona dues posibilitats  existeix o no existeix. Racionalment no es pot demostrar cap de les dues, però s’ha de triaruna. Segons el càlcul de probabilitat, Pascal aposta a favor de l’existència de Déu, justificant-lo així  tot es pot guanyar i res no s’hi pot perdre.

Spinoza
La filosofia s’inspira en elracionalisme modern. Igual que descartes, creu en un mètode matemàtic. La deducció matemàtica és considerada la forma més elevada de racionalitat. La racionalitat és el que ens acosta més a la realitat.Obra: Ètica demostrada segons el mètode geomètric  estableix unes definicions, fixa una sèrie d’axiomes (enunciats que no necessiten demostració perquè considera que són evidents, a partir de lesdefinicions i els axiomes s’obtenen diferents proposicions o teoremes, la veritat dels quals es demostra aplicant la lògica deductiva. I les proposicions que siguin verdaderes se n’extrauran unesconclusions.
L’ordre expositiu de Spinoza tracta de constituir un veritable coneixement per causes. Segueix un ordre lògic: universal  particular.
Monisme susbtancial (Deus sive Substantia sive Natura):substància: realitat que no necessita cap altra per existir. A diferència de Descartes que crecretava que hi havia 3 substàncies, Spinoza diu que només hi existeix una, ja que pensava que el jo pensanti la matèria extensa han sigut creats per Déu, per tant, Déu és l’única substància.
La substància Déu s’indenfica amb la natura. És INFINITA i conté INFINITS ATRIBUTS. Cadascún d’aquests atributs...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Fisica
  • Fisica
  • Fisica
  • Fisica
  • La fisica
  • Fisica
  • Fisica
  • Física

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS