FITXA: ALTAR DE ZEUS A PÈRGAM

Páginas: 4 (751 palabras) Publicado: 27 de noviembre de 2014
FITXA 5: ALTAR DE ZEUS A PÈRGAM

FICHA TÈCNICA
Edifici: Altar de Zeus a Pèrgam
Arquitecte: Desconegut
Tipologia: Altar
Estil: Grec Hel·lenístic
Cronologia: 180-160 a.C. (s. II a.C.)Localització: Pergamonmuseum (Berlín)
Sistema constructiu: Arquitravat
Estat actual: Avui en dia, només n’ha arribat la façana, bastant com per imaginar la esplendorositat de l’edifici i l’espectacularitatde la decoració escultòrica. La part que es conserva del fris exterior de la gigantomàquia en podem destacar la seva força i el seu dinamisme compositiu.

1. CONTEXT HISTÒRIC, CULTURAL I ARTÍSTICAquest altar està situat al període hel·lenístic. 
Època en la que Alexandre el Gran va fer un gran imperi però en la seva mort van crear petits regnes. Continuant tots amb la cultura grega. Raó perla que durant el període hel·lenístic hi ha diferents escoles on trenquen la unitat clàssica. Els diferents regnes es corresponen amb escoles artístiques, entre les quals hi ha la de Pèrgam.


2.ANÀLISI FORMAL:
a. Planta:
Un podi de planta quadrangular de 7m d’alçada. Amb un entaulament amb forma de “U”. Consta també d’un pati interior per el que s’entrava per la parta baixa de l’escalinata.b. Alçat :
Una columnata jònica amb entaulament (pla en forma de “U”) i coberta plana, decorada amb animals fantàstics i mitològics, sobre un podi massís format pels murs de càrrega i la granescala.
c. Façana:
A la façana oest la columnata jònica adquiria forma de “U” i al mig hi havia una escalinata, la qual la part baixa envoltava tot el podi que conduïa a un pati interior tancat on hihavia l’altar de sacrificis al déu.
d. Espai Exterior:
Predomina la línia recta amb sensació d’horitzontalitat. Destaca un fris continu a les parets del podi, de més de 120m de llargada i 2,5md’alçada, en el que la força i el dinamisme destaquen i les figures són molt expressives, amb expressions facials torturades, en tensió; i es mostren entrellaçades amb molts plecs a la roba, que volen...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Altar De Zeus En Pérgamo
  • Altar De Zeus En Pergamo
  • Altar de zeus en pérgamo
  • ALTAR DE ZEUS A PÈRGAM
  • Esquema arquitectònic altar de zeus a pèrgam
  • 10 ALTAR DE ZEUS A PÈRGAM
  • Altar de zeus de pérgamo
  • Analisi: el altar de zeus de pérgamo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS