Francesc Vicent Garcia

Páginas: 3 (659 palabras) Publicado: 6 de junio de 2013
1. BIOGRAFIA

Francesc Vicent Garcia, conegut com Rector de Vallfogona va néixer a Tortosa, Baix Ebre l'any 1578 i va morir a Vallfogona de Riucorb, Conca de Barberà l'any 1623. Va ser un poeta ieclesiàstic català. Va ser el primer gran escriptor de la literatura catalana barroca. Va adquirir una fama immensa però la Inquisició va prohibir les seves obres l'any 1782. Llavors, la crítica el vaculpar de la castellanització literària i de la decadència de la llengua catalana i va perdre una mica de prestigi.
El seu pare, Francesc Garcia, vivia a Saragossa en el moment de morir l'any 1582,quan Vicent només tenia tres anys. Es creu que Francesc Garcia ha nascut a l'Aragó. Margalida Ferrandis, la mare del Francesc Vicent, amb la mort del seu marit havia quedat vídua per segon cop. Es vacasar amb un llibreter, amb qui va tenir com a mínim cinc fills.
Francesc Vicent Garcia es va ordenar sacerdot a Vic l'any 1605, servint al bisbe Francesc Robuster.

2. OBRA

La seva obra ésretòrica i lingüísticament rica. Va escriure prosa, teatre i poesia. La seva poesia va ser artificiosa i elegant. També va escriure sàtires violentes i composicions obscenes i grolleres. Va ser criticatper diversos autors de l'època i va ser acusat de castellanitzar la literatura catalana i d'afavorir el període de la Decadència. Això va fer que es presentés als certàmens literaris amb pseudònims peramagar la seva identitat. La seva visió del món era teatral, tenia poca confiança en la capacitat humana. Els principals temes són la solitud, el desengany, el pas del temps, la mort... Fa servirmetàfores complexes, llatinismes, elisions mitològiques, hipèrbatons, comparacions, metàfores, antítesis i polisèmies. El seu contingut descriptiu es basa en la bellesa i la lletjor. Molts cops utilitzavala burla i solia escriure sobre temes escatològics o escabrosos. Utilitza les dues branques barroques: el culteranisme i el conceptisme. La majoria de les obres de Francesc Vicent Garcia no van...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Francesc vicent garcia
  • Francesc Vicent Garcia
  • Poema A Una Hermosa Dama Del Cabell Negre... Per Francesc Vicent Garcia
  • Vicent Garcia VALORACIONS
  • A una hermosa dama de cabell negre que es pentinava en un terrat amb una pinta de marfil. francesc vicent garcía
  • Francesc Vicent Garcia (Rector de Vallfogona), “A una dama que, patint una gran set, li donà son galant un...
  • BIBIOGRAFIA DE VICENTE GARCIA HUIDROBO
  • Francesco

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS