Francesc Vicent Garcia

Páginas: 2 (259 palabras) Publicado: 25 de abril de 2015
Francesc Vicent Garcia

Vicent Garcia és el primer gran escriptor de la literatura catalana barroca. La seva obra, que abraça tots els gèneres –poesia,teatre, prosa–, va inaugurar una escola literària que, en general, va conservar la seva vigència fins ben entrat el segle XIX. La immensa fama que vaadquirir es va mantenir inalterada –superant fins i tot la prohibició de les seves obres per la Inquisició– fins al triomf de la Renaixença. Llavors, la críticael va presentar com el culpable de la castellanització literària i de la decadència de la literatura catalana, i va començar una etapa de descrèdit
 El fetque no s'hagi trobat la seva partida de baptisme a Tortosa, ciutat d'on eren els seus avantpassats i on devia passar la major part de la seva infantesa,fa que no puguem afirmar amb seguretat que fos aquest el lloc de naixement, encara que ell sempre es va considerar tortosí.


Obra
Vaescriure prosa, teatre i poesia. Conreà una poesia artificiosa i elegant. També escriví sàtires violentes i composicions obscenes i grolleres. 
El seu estil fou imitat per moltsautors catalans del segle XVIII, fenomen que es coneix amb el nom de vallfogonisme. Va ser criticat per alguns autors de l'època i va ser acusat decastellanitzar la literatura catalana i de propiciar el període de la Decadència.
Els principals temes de les seves obres són la solitud, el desengany, el pas deltemps, la mort
Utilitza dos tipus de contingut descriptiu: la bellesa (colors clars, flors, alegria...) i la lletjor (color negre, mort, tristesa...).
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Francesc vicent garcia
  • Francesc Vicent Garcia
  • Poema A Una Hermosa Dama Del Cabell Negre... Per Francesc Vicent Garcia
  • Vicent Garcia VALORACIONS
  • A una hermosa dama de cabell negre que es pentinava en un terrat amb una pinta de marfil. francesc vicent garcía
  • Francesc Vicent Garcia (Rector de Vallfogona), “A una dama que, patint una gran set, li donà son galant un...
  • BIBIOGRAFIA DE VICENTE GARCIA HUIDROBO
  • Francesco

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS