FRANKENSTEIN

Páginas: 5 (1055 palabras) Publicado: 23 de noviembre de 2013
1- Contesta les següents preguntes:

a) Qui és Victor Frankenstein?
Victor Frankenstein era un científic que li encantava la naturalesa. Va ser el creador del monstre Frankenstein, un ésser gegantesc que va acabar matant-lo.

b) Que intenta descobrir el doctor Frankenstein?
El doctor Frankenstein intenta descobrir com hem sigut creats i va poder donar vida a un cos mort.

c) Com crea elmonstre de Frankenstein?
Crea el monstre a partir de trossos de diversos cadàvers.

d) Com se sent el monstre vivint entre els homes?
El monstre no se sent a gust rodejat de persones i al principi es comporta malament amb ells però a mesura que avança es comporta millor cosa que els humans cap a ell el discriminen pel seu cos.

e) Què li demana el monstre al doctor Frankenstein per tal depoder ser feliç?
El monstre li demana al doctor que faci una altra monstre per tal de sentir-se acompanyat i poder estimar.


2- La correspondència entre els dos germans és el recurs literari emprat per l’autora a partir de la qual se’ns introdueix la història: Escriu una carta –adreça-la a qui vulguis- on exposis la teva opinió sobre un tema científic que desvetlli el teu interès.

Barcelona,20 de setembre de 2013
Al senyor Bismal·là,
Estimat company, t’escrit perquè fa uns dies en els diaris i les televisions de tot el país han sortit unes imatges d’un satèl·lit que va arribar a mart i hi va trobar existència d’aigua.
Aquest descobriment ha obert moltes hipòtesis de possibles existències d’éssers desconeguts en altres planetes.
Actualment, ens estem començant a formularpreguntes com: si hi ha vida fora de la terra?, si podríem no ser els únics éssers en l’univers? o si s’arriba a veure que existeix vida fora de la Terra, podríem viatjar per a conèixer els nostres “veïns”?
Jo, personalment, crec que fora del planeta Terra, hi ha vida però no com la veiem sinó en mides microscòpiques com bacteris. Perquè l’aigua? Doncs perquè l’aigua és un factor essencial per a lasupervivència i en un futur molt llunyà quan no hi càpiga més gent a la Terra podríem crear vida per enviar-la a Mart.
Que hi penses sobre els meus rumors? Creus que pot existir vida en altres planetes? Espero resposta.

Miquel Alemany.

3- Llegiu atentament els capítols 13-14-15 i fixeu-vos en com aprèn la llengua el monstre. Explica-ho i contesta les preguntes següents. Penseu que els infantsaprenen de la mateixa manera? Es pot aprendre la llengua sense anar a l’escola? Justifica la resposta.

El monstre aprèn la nostre llengua gràcies a Fèlix, el pagès que vivia en la masia que tenia davant la seva cabana. Ell li ensenyava a la seva estimada, Safie que era àrab i el monstre observava i escoltava per aprendre. A part de les classes del Fèlix, el monstre quan anava caminant pel bosc,va veure uns quants llibres, llegir-los també va ajudar-lo a aprendre.
Jo crec que els infants no tenen tanta capacitat d’aprenentatge com el monstre, ja que ell té un cervell ja desenvolupat. Igualment crec que Frankenstein té molta força de voluntat i això l’ajuda a aprendre més ràpid. Crec que molt poca gent hauria pogut aprendre un idioma només escoltant a un pagès com ensenya. Penso que elsllibres que es troba al bosc tenen un paper molt importat en el seu aprenentatge.
Es clar que es pot aprendre la llengua sense anar a l’escola. Un exemple sense anar molt lluny, seria la meva àvia. Des de els 8 anys que està treballant sense estudiar i ara escriu amb faltes d’ortografia o llegeix més lentament però no analfabeta. Perquè en un passat no molt llunya, no tothom anava a escola imolta gent sabia parlar.
En el cas d’escriure jo crec que sí és molt important sobre tot pel tema de faltes d’ortografia haver anat a una escola, però en el cas de parlar no.





4- Parleu del paper de la natura al romanticisme. Poseu un exemple extret del Frankenstein i un altre de les llegendes de Bécquer i compareu-los.

Una de les fonts d’inspiració més importants per els romàntics...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Frankenstein
  • frankenstein
  • Frankenstein
  • Frankenstein
  • Frankenstein
  • frankenstein
  • Frankenstein
  • Frankenstein

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS