Frida kalho

Páginas: 12 (2964 palabras) Publicado: 28 de marzo de 2011
Elements tècnics
Materials: Oli sobre taula. Predomini de la paleta de colors foscos: marrons, verds, negres...
Estructura: divisió en dos espais amb presència d'un eix vertical format pel retrat de la pròpia artista. L'espai superior està dominat per la presencia dels personatges i elements propis de les visions personals de l'artista. Espai inferior presidit per la faldilla en forma decampana, un ou gegant i les croses.
Descripció
El quadre representa un manifest ideològic en ple context internacional de la Guerra Freda i també un testament artístic de la pròpia artista.
L’obra es divideix en dos espais presidit per la imatge de la pròpia artista que domina l’escena marcant un eix vertical.
A l’espai superior esquerra apareix la imatge de Karl Marx, ideòleg del Marxisme delqual surt un braç enorme que captura un àliga de franja blanca. Aquest tipus d’au és típica dels EUA i és el símbol iconogràfic de la seva constitució i moneda. Aquest àliga té cap humà i representa el símbol de “l’oncle Sam”, propi de l’Imperialisme americà.
A l’espai superior dret apareix el colom de la pau al costat de la representació del món com una al•legoria contraposada al costat contrari.Aquesta idea de la terra com a món indefinit, ja que geològicament no podríem identificar-ho amb un mapa contemporani, representa el futur, un futur en el qual, segons la pròpia Frida, el marxisme salvarà als malalts.
La representació dels malalts està personificada en la pròpia artista que domina l’eix vertical de l’escena. Frida es lliura de les seves crosses acompanyades d’unes mans gegantsque la desen en aquest espai tenebrós presidit per una lluna groguenca.
Frida apareix vestida amb un corsé protèsic que va fer servir durant tota la seva vida a causa de l’accident de tramvia que va patir de jove. Les mans gegants la deixen amb suavitat però sempre observant a la seva protegida que no abandona la seva indumentària mexicana habitual. Aquestes grans mans podrien fer referència adivinització del marxisme, assimilant per tant els miracles teològics amb les esperances dels marxistes per canviar el món.
L’espai inferior està presidit per aquesta faldilla mexicana en forma de campana i les coses que queden suspeses en l’espai i desempallegades de la malalta, l’artista. Al costat esquerra apareix un ou gegant que juntament amb la gran mà amb un ull a la palma remeten al vincleamb el surrealisme del qual Frida mai va estar convençuda. L'ou també podria simbolitzar la gestació d'aquest nou món o una referència a la maternitat frustrada a la que Frida fa referència en els diaris que va escriure durant els últims anys de la seva vida, un d'aquest apareix a la seva mà dreta.

Estructura
L’estructura superior està presidida pels quatre elements bàsics: el retrat de KarlMarx, la mà que atrapa l’àliga personificació dels EUA i al costat dret el món i el colom de la pau.

L’espai central està dominat per les grans mans amb ulls que desen a Frida. Als costats destaquen les croses i també en un espai més central apareix la lluna groguenca
L’eix vertical ve marcat per la pròpia figura de Frida en forma de triangle recalcat per la forma de la seva faldilla.L’eix inferior està dominat per la faldilla mexicana en forma de campana i la presència de l’ou al costat dret.
Tot i la disposició estructural, l'obra està tancada en si mateixa i ofereix sensació de moviment en la seva part superior que es reforça a la part superior per la sensació que transmet la figura de Frida d'estar suspesa en l'aire.
Síntesi
Frida Kahlo va pintar aquest quadre el 1954,any de la seva mort. En aquells moments era una gran pintora de reconegut prestigi internacional.
L’artista va relacionar-se des de jove amb el Partit Comunista Mexicà del que també formava part el seu marit Diego Rivera. De fet van acollir a Leó Trotsky a casa seva quan aquest va haver d’exiliar-se de la Rússia estalinista.
D’aquesta manera, en aquest món bipolar on els EUA exercien un...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Frida kalho
  • Frida kalho
  • Frida kalho
  • Frida Kalho
  • frida kalho frases
  • Ensayo Sobre Frida Kalho
  • Frida Kalho Y El Arte
  • Frida Kalho 14 11 2013

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS