Fundació Josep Carreras

Páginas: 6 (1300 palabras) Publicado: 11 de noviembre de 2012
Introducció:
Hem escollit la Fundació Josep Carreras, per la seva implicació per lluitar contra la leucèmia, ja que és una malaltia que afecta a moltes persones avui en dia i sobretot als nens. És una malaltia que, en la majoria de casos, quan es detecta ja està en un estat avançat i encara que actualment hi ha molts recursos i avenços en el camp de la medicina, continua tenint un elevat nombrede morts cada any perquè un 30% encara és molt elevat.
Creiem que la tasca d’aquesta fundació és molt important, ja que per curar aquest tipus de malaltia, no només es necessiten els avenços científics sinó que també són necessaris tan el suport moral que reben els malalts i les famílies, com en molts dels casos els recursos econòmics.
Tot això ho fa possible la Fundació Josep Carreras, nonomés amb les aportacions del mateix Josep Carreras, sinó gràcies a les persones que donen medul·la òssia i que fan possible que cada dia es realitzin milers de transplantaments arreu del món. A més, també existeixen milers de socis que ajuden econòmicament o celebritats, tant de la televisió com dels esports, que a part de fer donacions econòmiques alegren el dia, a molts nens, amb la seva presència.Aquest treball ens ha servit per veure com s’organitza la fundació, per saber més sobre la leucèmia, per saber com s’implica la societat i les grans empreses en aquests tipus de temes, i sobretot per adonar-nos de que cal ajudar als demés, ja que necessiten la nostra ajuda, entre altres coses, per seguir investigant, ja que es tracta d’una malaltia que qualsevol dia i sense cap precedent, ens potafectar a alguna de nosaltres.

Història de la Fundació:
Es va crear al 1988 degut a que Josep Carreras va patir una leucèmia aguda justament un any abans, i li va ser de molta ajuda per a la seva recuperació tant l’aplicació de procediments clínics molt innovadors com els missatges de solidaritat i recolzament enviats per milers de persones d’arreu del món. Josep Carreras va decidir que,volia donar tant a la ciència com a la societat, un testimoni permanent de gratitud i de recolzament per a les persones que pateixen aquesta malaltia i als seus familiars.
La fundació és va crear a Barcelona amb l’ajuda de la seva família i d’un prestigiós grup de científics i empresaris. La creació de la fundació va sensibilitzar molt aviat a persones d’arreu del món. Gràcies a això es van podercrear altres seus de la Fundació Josep Carreras com per exemple als Estats Units, Alemanya i Suïssa.
Des de fa més de vint anys la fundació Josep Carreras persegueix un sol objectiu: aconseguir que la leucèmia sigui algun dia una malaltia 100% curable.
Gràcies a les aportacions fetes des de la fundació Josep Carreras, s’han aconseguit grans avenços científics aquests darrers anys, encara que perdesgràcia continua essent una malaltia mortal per al 30% de les persones que la pateixen, sobretot per als nens. Encara és massa elevat el nombre de pacients que moren a causa de la leucèmia.
Des de 1988 fins al 2009 s’han produït una sèrie de fets històrics per a la fundació, entre els que destaquem:
* concert benèfic a l’Arc del Triomf a Barcelona,
* la Marató de TV3,
* l’acord Marcamb el Ministeri de Sanitat reconeixent el REDMO (transplantament de medul·la òssia) com a part del sistema nacional de salut,
* pisos d’acollida per als malalts de leucèmia i els seus familiars,
* inici del programa conjunt entre el Banc de Cordó de Barcelona i el de la Universitat de Düsseldorf,
* inauguració de la Unitat de Transplantaments Josep Carreras a l’hospital GermansTrias i Pujol de Badalona i,
* visites a diversos hospitals amb celebritats, entre altres de personatges tan coneguts com Victor Valdés o Belén Rueda.

Organització de la Fundació:
Josep Carreras és el president de la Fundació i s’ocupa d’una tasca administrativa, encara que el motiva molt saber que està ajudant a moltes persones.
Núria Marieges és la responsable de recerques per als...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • JOSEP
  • josep
  • Josep Cusachs
  • La Fundaci N
  • Josep CArner
  • Josep Carner
  • Josep pilates
  • Josep Carner

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS