Fundacion Althaia Recursos Humanos

Páginas: 50 (12329 palabras) Publicado: 19 de diciembre de 2012
ÍNDEX
Introducció

1. L’EMPRESA

1.1 Descripció de l’empresa, serveis i organització

1.2 Història

2. ESTRATÈGIA EMPRESARIAL ACTUAL

3. ESTRATÈGIA RRHH: RETALLADES SANITÀRIES

3.1 Funcionament del departament de RRHH

3.1.1 Clàssica administració de personal

3.1.2 Àrea de desenvolupament professional
3.1.3 Altres funcions del departament
3.2 Polítiques de RRHH en elcontext de les retallades sanitàries

4. LLIGAM ENTRE ESTRATÈGIA EMPRESARIAL I ESTRATÈGIA DEL DEPARTAMENT DE RRHH

5. OPINIÓ PERSONAL

6. BIBLIOGRAFIA

7. ANNEX

7.1 Organigrama de la Fundació Althaia

7.2 Entrevista amb el Sr.Manel Salcedo, Director del Departament de Recursos Humans de la Fundació Althaia

7.3 Entrevista Dr. Albert Estiarte Duocastella, Adjunt a la Direcció General,Director de l’Àrea Privada i de l’Àrea per la Dependència de la Fundació Althaia.


Introducció

Fa poc més de cinc mesos que el govern autonòmic de Catalunya anunciava una retallada pressupostaria del deu per cent, a tots els hospitals subvencionats amb recursos públics.
Sigui correcte o no aquesta mesura, els afectats han de començar a treballar per preparar-se davant aquesta situaciód’obligatori compliment.
És el cas de la Xarxa Assistencial de Manresa, la Fundació Althaia, una gran empresa dedicada al sector de la sanitat, tant de caràcter públic com privat.
La decisió de la Generalitat de Catalunya ha afectat de tal manera a la Fundació, que aquesta s’ha vist obligada a modificar la seva estratègia empresarial, de la qual parlarem detalladament a continuació.
Si l’empresatravessa uns moments difícils, cadascun dels membres que la formen, des del director general fins l’últim esglaó de l’organigrama, pateixen la circumstància. El gran volum de membres afectats són els treballadors de l’empresa.
En aquest tema el departament de Recursos Humans, dirigit pel Sr. Manel Salcedo, juga un paper molt important. La funció del departament és la gestió de les persones queformen l’empresa. Moments complicats com l’actual dificulten aquesta gestió.




1. L’EMPRESA

1.1 Descripció de l’empresa, serveis i organització.

La Fundació Althaia Xarxa Assistencial de Manresa és una fundació, que com a tal reinverteix els seus beneficis i dóna servei integral a les persones en l’àmbit sanitari i social, oferint atenció primària i hospitalària, atenció a ladependència, assistència especialitzada en salut mental i medicina de l’esport.
És una xarxa assistencial de referència de la comarca del Bages, situada a la Catalunya Central amb una població de 150.000 habitants.
Actualment disposa de 457 llits d’hospitalització d’aguts, de 59 llits de caràcter privat i de 150 places d’atenció a la dependència. Anualment, donen més de 25.000 altes i realitzen 18.000operacions quirúrgiques i més de 2.000 parts. A urgències es reben prop de 130.000 visites i es porten a terme unes 200.000 consultes externes.
La fundació està formada per diferents centres: L’edifici Sant Joan de Déu es fa càrrec de l’atenció especialitzada, el Centre Hospitalari i Cardiològic de Manresa es preocupa de l’atenció especialitazada. La clínica Sant Josep s’encarrega de l’atencióprivada i medicina de l’esport. L’hospital de Sant Andreu s’ocupa de l’atenció a la dependència i la salut mental.
En quan a l’organització, la Fundació Althaia està regida per un patronat, el qual el conflueixen cinc institucions: L’ajuntament de Manresa, l’orde Sant Joan de Déu, la Mútua Manresana, la Fundació Caixa Manresa i la Generalitat de Catalunya.

1.2 Història

Manresa ha disposathistòricament d’una important i qualificada xarxa hospitalària. Fa poc més de vint anys, a la ciutat hi havia cinc centres hospitalaris oberts, tots susceptibles d’atendre malalts aguts: Hospital de Sant Andreu, Clínica de Sant Josep, Unitat Coronària, Centre Hospitalari i Sant Joan de Déu. Amb l'objectiu de poder oferir la millor atenció, estar a la primera línia d'innovació i esdevenir més...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Manual Del Recurso Humano-Fundacion
  • Recursos humanos
  • Recursos humanos
  • Recursos humanos
  • Recursos humanos
  • Recursos humanos
  • Recursos humanos
  • Recursos humanos

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS