futbol sala (en catalan)

Páginas: 3 (710 palabras) Publicado: 5 de mayo de 2014
El futbol sala o futsal és un esport practicat entre dos equips de cinc jugadors que deriva del futbol -que és la base del joc- on s'apliquen aspectes d'altres esports com el waterpolo, el voleibol,l'handbol i el bàsquet. El terreny de joc és dur i té unes dimensions de 24 a 28 metres de llargada i de 13 a 15 metres d'amplada.
Inicialment va ser coordinat per la Federació Internacional deFutbol de Sala (FIFUSA). Posteriorment la FIFA va aconseguir que bona part dels equips de FIFUSA passessin a integrar la seva federació dins un comitè esportiu. Equips i federacions que no van entrar a laFIFA van decidir aleshores crear l'AMF, que considera el futsal com un esport independent. Tot i alguns esforços per part de l'AMF i la FIFA per unificar la modalitat i obtenir el reconeixement delComitè Olímpic Internacional, cap de les dues entitats ha aconseguit el seu propòsit, deixant com a conseqüència l'estancament d'aquesta disciplina, ja que a Europa i Sud-americà es practica amb lesmateixes regles, tot i que la FIFA prohibeix als seus atletes practicar el futsal de l'AMF.

Els jugadors d'aquest esport precisen d'una gran habilitat tècnica i domini sobre la pilota, així comvelocitat i precisió en l'execució tant al rebre o realitzar gestos tècnics.
Tenint en compte no només la part de les regles sinó també algunes tàctiques, el futbol sala és un esport d'associació, amboponent, mínim contacte i mòbil. Les substitucions són "volants"això significa que qualsevol jugador pot sortir en qualsevol moment: no cal parar el joc, mentre primer surti el jugador que hi ha al camp iposteriorment entri el suplent.
Tipus de faltes:
Tècniques: travetes, empenta, puntada de peu, etc.
Personals: trigar més de 4 segons,faltes de porter,cessió, etc.
Disciplinàries: aquelles en quèhi ha una falta de respecte al contrari.

L'origen del Futbol Sala és l'any 1930 a la ciutat de Montevideo (Uruguai) on Juan Carlos Ceriani Turcan va concebre una versió del futbol per a una...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Futbol sala
  • Fútbol Sala
  • Futbol sala
  • Futbol sala
  • Futbol Sala
  • Futbol Sala
  • Futbol Sala
  • futbol sala

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS