Galè

Páginas: 2 (480 palabras) Publicado: 21 de febrero de 2012
Galé va ser un metge molt important de l’època clàssica. Era nadiu de Pèrgam on va néixer la tardor del 130. Va estudiar de jove i als 15 anys va començar estudis de filosofia i als 17 anys el pareva decidiar que es dediqués a la medicina.
Quan tenia 29 anys fou nomenat pel gran sacerdot de la ciutat com metge de l'escola de gladiadors on va adquirir gran reputació. El  164 va deixar Pèrgam iva anar a Roma per primera vegada on va romandre 4 anys on va adquirir molta fama.
Els autors grecs no esmenten la seva mort però l'àrab Abul Faradj diu que va morir a Sicília.Suides diu que tenia70 anys i per tant hauria mort vers 200 o 201 però Abul Faradj diu que tenia 88 anys quan va morir.

 L'interès principal de Galè va ser l'anatomia humana, però la llei romana prohibia la disseccióde cadàvers humans des d'aproximadament 150 AC .A causa d'aquesta restricció, Galè realitzava disseccions anatòmiques en vida i animals morts, principalment porcs i primats. Aquests treballs resultavenespecialment útils perquè, en la majoria dels casos, les estructures anatòmiques d'aquests animals són similars a les humanes. Galè va investigar l'anatomia de la tràquea i va ser el primer endemostrar que la laringe genera la veu. Galè pot haver identificat la importància de la ventilació artificial, perquè en un dels seus experiments va fer servir una manxa per inflar els pulmons d'un animalmort.

Galè creia que el sistema circulatori constava de dos sistemes de distribució independents d'un sol sentit, més que un sistema unificat de circulació. La seva interpretació era que la sangvenosa es generava al fetge, d'on es distribuïa i era consumida per tots els òrgans del cos. Pensava que la sang arterial s'originava al cor, des d'on es distribuïa i era consumida per tots els òrgansdel cos. La sang, per tant, es regenerava al fetge i al cor, completant el cicle. Galè també creia en l'existència d'un grup de vasos sanguinis que anomenava el rete mirabile, prop de la part...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Gale
  • galan
  • Gala
  • Gales
  • gala
  • galas
  • Los Galos
  • gales

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS