Generació x i el grunge

Páginas: 27 (6708 palabras) Publicado: 15 de marzo de 2011
DINS EL GRUNGE I LA GENERACIÓ X

DINS EL GRUNGE I LA GENERACIO X


1. Introducció
2. Què és la Generació X?
2.1 – Context Històric
2.2 – El terme “X”
2.3 – Actitud de la Generació X
2.4 - La Generació X i la religió
3. Música dins la Generació X
3.1 – El terme “Grunge”
3.2 – El naixement del Grunge
3.3 – La importància de Sub-Pop
3.4 –Popularització fora dels Estats Units
3.5 – Característiques formals
3.6 – Lletres
3.7 – La mort i supervivència del grunge
4. Grups i Personatges
4.1 – Nirvana
4.2 – Pearl Jam
4.3 – Soundgarden
4.4 – Alice in Chains
4.5 – Daniel Johnston
5. Cine
5.1- Antes del Amanecer
5.2- Reality Bites
5.3- Last Days
6. Conclusió i Agraïments
7. Bibliografia1-Introducció
Una generació està constituïda per un grup de persones que pot ser demogràficament identificable per determinades tendències i experiències compartides; característiques específiques que es van desenvolupant segons l’espai que envolta els individus. Al llarg de la història hi ha agut generacions i generacions, totes diferents les unes a les altres i cada una amb les seves característiques. Dela que us parlaré en aquest treball és la denominada “Generació X”, una generació que em desperta especial interès en molts aspectes dels quals parlaré, com per exemple en el polític, l’estètic, el social o el musical. Gairebé tota la transcendència d’aquesta generació es va reunir als Estats Units, on es van produir tot tipus de canvis. La Generació X veu la vida absurda, els joves descobreixenque estudiar ja no es garantia d’estatus ni de supervivència econòmica i que no hi ha cap doctrina que valgui la pena per donar-ho tot.
En el meu treball intentaré explicar l’actitud i la mentalitat d’aquestes persones, així com els factors que els van influenciar a ser el que eren. Però del tema que més parlaré en el meu treball és de la música en aquest període de temps. La música que va néixeri créixer durant la Generació X és el Grunge. Parlaré de les característiques d’aquest gènere, el qual admiro des de fa temps, així com el seu desenvolupament, les seves lletres o els seus personatges o bandes més emblemàtics.

2-Què és la Generació X?

El terme “Generació X” és utilitzat per referir-se a la gent nascuda als anys seixanta i setanta (1964 – 1970) i que van viure la sevaadolescència al final dels anys 80 i principis dels anys 90. Va tindre molt de protagonisme a Estats Units i el seu inici es situa a la ciutat de Seattle.
Aquesta generació va ser anomenada de moltes maneres, com per exemple la “Generació Perduda”, ja que hi havia un fort rebuig cap a l’autoritat, la religió, les tradicions...etc

2.1 – CONTEXT HISTÒRIC

La Generació X als Estats Units es veuafectada durant el govern de Ronald Reagan per el naixement del consumisme als anys 80 i 90, així com la manipulació del sistema polític. A partir de l’any 1993, Bill Clinton assumirà el poder als EUA amb un esperit renovador dins la política i el sistema canviarà.
L’aparició d’Internet resultaria una revolució social junt amb l’arribada de la televisió a les cases, on MTV va ser el principalprotagonista portant la música en vídeo. També destaquem l’augment de divorcis i de mares al treball, així com l’augment d’oportunitats educatives pels nens. Aquests van ser aspectes molt importants i influents dins l’evolució i la vida quotidiana de la gent, que cada cop es sentia més interessada per les noves tecnologies.
També hi sumem fets històrics molt importants, com la caiguda del mur deBerlin i la fi de la guerra freda, que va portar a la desintegració de la URSS. A aquests fets s’hi suma la desgràcia nuclear de Chernòbil i l’arribada del virus del SIDA a la població, un fet més que important que va afectar moltíssima gent i va provocar un gran impacte social.
La Generació X és la generació que ve després del Baby Boom i hi ha una brusca disminució de natalitat als Estats...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Generaci N X
  • Generaci N X
  • Alfons X De Lleó I De Castella
  • Equips Bàsics De Laboratori I Generació D'Electricitat.
  • Grunge
  • GRUNGE
  • Grunge
  • Grunge

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS