Germinal, Película.

Páginas: 9 (2032 palabras) Publicado: 29 de mayo de 2012
GERMINAL
1.Identificació i presentació
La película Germinal es un drama històric del segle XIX, està dirigida per Claude Berri, la música es de Jean-Louis Roques, la fotografía de Yves Angelo i els actors son: Gérard Depardieu, Renaud, Miou-Miou, Jean Carmet, Jean-Roger Milo, Judith Henry, Laurent Terzieff, Jean-Pierre Bisson, Bernard Fresson, Jacques Dacqmine i Anny Duperey.
En destaquensobretot:
-Miou-Miou: nom artístic de Sylvette Herry nascuda a París el 22 de febrer de 1950. Va començar en el Café de la Gare i el seu nom artístic es idea del seu amant.
-Renaud Sechan : també conegut con Renaud, és un cantant francès nascut a París l’ 11 de maig de 1952. Fill d’un intel·lectual, els seus treballs inicials es caracteritzen pel seu ús innovador del francès per la seua temàticasocial i per la seua ideologia d’esquerra.
- Gérard Depardieu: La seua carrera com actor va començar en la dècada dels setanta, als huitanta va guanyar el seu primer Premi César al millor actor pel seu paper en La Demier métro.
Depardieu és l’actor millor pagat en França i un dels més influents en la industria del cine francès. Ha aparegut en més de 50 pel·lícules i ha dirigit i produït algunsgrans films. També es conegut per fer d’Obélix en les pel·lícules d’Asterix.

El guió ès de: Claude Berri & Arlette Langmann i està basat en la tretzena novel·la dels vint volums que Émile Zola va escriure dins de la sèrie Les Rougon-Macquart .

L’autor de la novela en la qual està basada la película Émile Zola és un escriptor francès, creador del moviment naturalista i està consideratcom un dels majors exponents de la narrativa francesa. Zola va nàixer a París el 2 d’abril de 1840 i va morir el 29 de setembre de 1902. En aquests anys va escriure nombroses obres de caràcter social com Germinal (1885), L’OEuvre (1886), La Terre (1887), Le Rêve (1888) o L’argent (1891). Aquestes novel·les tracten de les vides d’uns personatges que viuen situacions desesperades i de lesdesigualtats socials i l’agitació social de l’època. Tot açò juntament amb nombrosos articles publicats a diaris com ‘’Le Figaro’’ van fer que Zola es guanyara nombrosos enemics, cosa que fa dubtar de la seua mort per axfisia a causa d’un fumeral obstruït i fa pensar en la possibilitat d’haver sofrit un assassinat. La seua influència sobre les posteriors generacions fou tant literària com social,perquè la seua actitud de involucrar-se en la realitat social va servir de inspiració a autors posteriors.

2. La trama argumental i els personatges
Germinal tracta sobre les desigualtats del segle XIX i sobre el començament del moviment obrer. Està situada a França, en una zona minera al segle XIX.
Etienne Lantier un jove maquinista que estava parat degut als seus pensaments arriba al poblatminer de Montsou, en busca de treball, allí aconsegueix treball gràcies a la mort d’un miner, una vegada en la mina Etienne s’adona de les nombroses penúries que tenen que sofrir els miners. En la mina Etienne quan veu la misèria, l’alcoholisme, les sòrdides relacions sexuals, els abusos dels propietaris de les mines i del botiguer i el sofriment, decideix c comprometre’s amb el pensamentsocialista, i organitza una col·lecta entre els miners per a poder menjar en una futura vaga.
Etienne junt amb Toussaint Maheu (el seu millor amic, propietari de la casa en la que s’hostatjava i pare de la xica a la que estima) comença la vaga. Aquesta vaga té lloc en 3 o 4 mines, però no es fa en totes, ni es fa de manera uniforme. Hi ha una confrontació d’idees entre els que pensen que s’ha de fervaga, entre els “esquirols”, que pensen que la vaga no serveix per a res, i entre els que pensen que és necessari fer un boicot. Cal afegir les penúries de les famílies que passaven escassesa (com en el cas de la dona de Maheu, que ha de vore com moren un a un per causes “evitables” els membres de la seua família). Tot això fa que l’èxit la vaga molt incert. El fi de la vaga arriba amb...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Germinal pelicula
  • PELÍCULA GERMINAL
  • germinal la pelicula
  • Pelicula Germinal
  • Germinal La Pelicula
  • Pelicula: Germinal
  • Germinal la pelicula
  • Germinal pelicula

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS