gestión publica

Páginas: 9 (2213 palabras) Publicado: 28 de marzo de 2013
Activitat 1. Quin és el l’objecte de les reformes plantejades al text? Planteja la reforma de la funció pública.
Què les diferencia de les reformes anteriors? Que s’han intensificat i que actualment van enfocades a la gestió pública, essent la burocràcia l’actor sotmès a més reformes, ja que els nous rols de l’estat suposen noves competències pels seus servidors, molt allunyades del perfil deburòcrata al que abans estàvem acostumats i la classe política vol restablir la seva primacia i control sobre les seves burocràcies.
Quina visió té l’autor en relació amb anteriors reformes: és optimista o pessimista? És optimista, ja que creu que és bo buscar una reforma de la funció pública, però és conscient que fins el dia d’avui, les diferents reformes han sigut insuficients. S’ha volgutoferir un enfocament universal que no ha funcionat perquè s’ha de centrar en els sistemes de funció pública dels diferents nivells de govern, i veure que les xarxes polítiques son diferents segons la naturalesa de l’àrea política. Les reformes s’han basat en idees de moda i no en les capacitats institucionals existents, i cal ser realista i conseqüent. Per altra banda, fins ara s’ha reformat lafunció pública però no el sistema polític, inhibint l’èxit de la reforma, tenint en comte que estan relacionades. Cal també que les reformes generin una nova consciència entorn el funcionari públic, ja que si es valoressin més, també tindrien més èxit les reformes, tenint en compte que qualsevol reforma triomfa o fracassa amb la cooperació del funcionariat públic, i el fet que hi hagi hagut bastantsreformes de la funció pública, demostra que es fa l’impossible per satisfer el desig polític i públic de tenir una funció pública millor. Són poques les decisions que es poden preparar sense l’ajuda dels funcionaris, que són els actors més estables en un entorn polític molt volàtil a banda de ser l’únic actor que combina coneixements especialitzats en la matèria, sobre el procés administratiu,continuïtat en el càrrec, professionalitat i contenció amb imparcialitat, justícia, fermesa i valoració intel·lectual.
Les reformes estan mal encaminades perquè no tenen en compte la realitat del govern multinivell, les organitzacions governamentals són jerarquies i la política es realitza a través de xarxes de múltiples actors de diferents organitzacions públiques, semipúbliques i privades, peraixò, centrar la reforma en un sol grup d’actors i en un sol nivell de govern és poc assenyalat. Les reformes tenen el problema que solen enfortir encara més aquesta jerarquia i no fomenten la capacitat emprenedora. Tot hi això, no considera que sigui dolent reformar la funció pública encara que les reformes realitzades han considerat de forma insuficient o fins hi tot han ignorat qüestionsimportants. Entenc que és Optimista, i creu que s’ha de tornar a confiar amb els funcionaris i en la seva competència per tal de que la reforma de la funció pública adopti una bona forma.

Activitat 2. Relaciona els elements de contacte i punts de discrepància de Raadschelders amb els autors treballadors amb la GES 1 en relació amb:

a) Propòsit de les reformes.
Reforma del model de gestió de lafunció pública, per aconseguir més eficiència segons Villoria, es tracta de formular una gestió per resultats on la seguretat en el treball, la igualtat retributiva, i el respecte als procediments ocupin papers secundaris, per tant, l’anomena gestió post burocràtica. Segons Martín-retortillo, cal una política de regeneració de l’administració pública que només és possible si existeix voluntat políticade regeneració nacional, institucional i social.
Segons Raadschelders, es proposa reformar la funció pública però perquè sigui efectiva, cal el seu suport i confiar amb ella.
b) Relació entre política i administració:
Segons Villoria, canvia la forma que el govern central marca la seva estratègia i coordina les seves polítiques, busca més coordinació entre les àrees de polítiques del govern...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Gestión publica
  • Gestion Publica
  • Gestion Publica
  • Gestión pública
  • Gestion Publica
  • gestión Publico
  • Gestion Publica
  • gestion publica

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS