Gràcies per la propina

Páginas: 4 (998 palabras) Publicado: 24 de enero de 2015
TORRENT, Ferran (2006): Gràcies per la propina, Alzira: editorial Bromera.
Aquest llibre té un àmbit d'ús literari ja que aquests registre comprén tots aquells textos, orals i escrits. El tipus degènere és la novel·la, ja que es tracta d'una història fictícia, com bé explica l'autor al principi del llibre. Dins de la tipologia textual, trobem diversos tipus; bé pot ser narrativa, perque contala vida de dos germans, però, també és descriptiva perque, al no estar en temps present, descrui molts llocs, accions i actituds que'ls personatges tenen. A més, també s'ha de tindre en compta que potser expositiva, ja que et mostra com era la vida en aquells anys.
La seua finalitat és informar, s'exposa com era la vida i el pensament en aquell temps; y pot ser divertir, ja que aquesta lecturaes per a un lector jove i al cap i a la fi, que siga així facilita la lectura, a de més té moments una mica humorístics.
Les funcions del llenguatje que hi predominem són: la funció referencial orepresentativa, per exemple “Un somni és un lloc imprecís, l'escapada momentània d'un present incert.”; la funció expressiva o emotiva, “Poca-vergonya, que no tens vergonya!”; i la funció fàtica apareixen els diàlegs entre els personatges, com per exemple “-Bon dia, don Eulogio. -Bon dia. Què hi ha, Eugènia?”.
La data de publicació de la 1a edició de la col·lecció va ser en abril de l'any 1995, peròla data de publicació de l'edició que jo he llegit va ser en febrer de l'any 2006.
La història comença a l'any 1992, pero després hi ha un flashback i conta el fets molts anys després, cuan elprotagonista tenia nou anys, ja que comença el dia abans de la 1a comunió de ell.
La història es situa en un poble anomenat Benicorlí, però també transcorre a València. Els llocs són reals, però els fetsno ja que es tracta d'una novel·la.
El el llibre es viu la dictadura de Franco, a les hores la societat estava cohivida i una miqueta censurada, encara que hi havia gent que s'oponien a la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Gràcies per la propina
  • Gracies per la propine
  • Fitxa gràcies per la propina
  • Gràcies Per La Propina
  • Gràcies per la propina
  • Gracies per la propina
  • Gracies per la propina resum
  • Gràcies Per La Propina

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS