Grado

Páginas: 2 (426 palabras) Publicado: 25 de octubre de 2012
Introducció

La desigualtat és un fenomen huma que està present avui en dia i que sempre ha estat, és considerat que a nivell individual els humans són diferents, d’aqui que s’ofereix aquestadesigualtat, les causes d’aquesta desigualtat social les trobem en la biologia/gens, talent o habilitat dels indivuduos.

En aquest artuicle o fragment sobre les desigualtats socials, es troben diversesteories sobre el perquè de les desigualtats:

- Historicament, les desigualtats socials s’han format per mecanismes d’explotació economica. Aquestes desigualts el que creaven sobre elsindividuus, clarament als desfavorits, generava una serie de problemes, com ara la desnutrició, malalties,etc.

- En altres casos es podia veure que una part de la societat es dediques a l’extracció derecursos, que dona a que pensar que aquets estaven dirigits per una elit, que obligava a tal activitat.

Val a dir, que les desigualtats són heterogenies, ja que en algunes societats es podenobservar desigualtats lleus i d’altres molt més fortes, sempre amb una repercusió sobre els indivius.

Una de les causes que podem trobar per a justificar aquesta desigualtat a la prehistoria i enconsecuencia al llarg de la historia, podrien ser l’explotació economica, l’acomulació de recursos, és a dir, l’exedent i si es fa un analisi acurat sobre els factors podem arribar a al conclusió o trobarel perquè d’aquesta desigualtat sobre les societats prehistoriques, ja sigui pel control d’aquests recursos o la monopolització de producció.

Tema central

En la peninsla iberica trobem societatson la desigualtat estava present , en l’edad del bronze (3000-1200) zona sud Iberica.

Dos punts de vista sobre aquestes desigualtats:

Formacions socials tributaries d’el.lits, una minoria sobrauna massa més gran dedicats a la explotació. Val a dir, que en moltes societats no es va arribar a una desigualtat radical, també es buscava una societat en comuna economica.

Teoria per a l’edad...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Grado
  • grado
  • GRADAS
  • grado
  • Grado
  • grado
  • Grado
  • Grado

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS