gripe

Páginas: 2 (412 palabras) Publicado: 4 de mayo de 2015
Descripció:
La grip és una malaltia infecciosa molt contagiosa causada pel virus Influenza que afecta a les vies respiratòries. El virus es contagia per les gotes de la tos i els esternuts de lespersones infectades. El període d’incubació de la grip es de 48 hores aproximadament. La grip muta cada any pel que cada any s’ha d’elaborar una vacuna nova. Es sol confondre amb el refredat comú peròaquest afecta al nas i la gola, els símptomes no són els mateixos encara que comparteixen alguns, i el refredat pot ser causat per més de 200 tipus de virus.

Símptomes de la grip:
La majoria de copsels símptomes de la grip apareixen als 2-3 dies d’haver estat en contacte amb el virus, encara que poden aparèixer a la setmana. Els símptomes duren entre 5 i 7 dies.
Els més clars són: febre d’entre38 i 40 graus, tos (normalment seca), dolor muscular i mal de cap intens. També són símptomes de grip, encara que menys freqüents: esternuts, mocs, mal de gola i irritació d’ulls. Aquests últims tambéson símptomes del refredat per això es confonen.

Proves diagnòstiques:
La gran majoria de casos es diagnostiquen entre Novembre i Abril. No es sol fer cap prova per diagnosticar la grip si no quecomparant els símptomes amb el que pateixes saps si estàs infectat o no. L’única prova que es pot fer és agafar una mostra de secreció del nas o la gola i observar-la amb el microscopi per detectar elvirus.

Tractament:
No hi ha cura immediata per a la grip. Al ser un virus els antibiòtics no l’afecten. Però sí hi ha mesures per sentir-se millor: antitèrmics per baixar la febre, antitussígens per ala tos, beure més de dos litres d’aigua al dia, repòs al llit i inhalar vapor d’aigua.
Pronòstic
En la gran majoria de casos els símptomes desapareixen en una o dos setmanes encara que hi ha un petitpercentatge de gent que contrauen una pneumònia o una infecció cerebral a partir de la grip. També poden arribar a morir per la grip però és un percentatge molt baix. Cada any moren entre 1000 i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La gripe
  • GRIPE
  • GRIPE
  • la gripe
  • la gripe
  • gripe
  • La gripe
  • Gripe A

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS